عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹


Tue 28 04 2020

- فراخوان برای اقدام مشترک کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر
- قطعنامه تشکلها و گروه های کارگری و فعالین کارگری به مناسبت اول ماه مه 2020 روز جهانی کارگر
- اعتصاب وتجمع صدها کارگر نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق
- اعتراضات صدها راننده ناوگان حمل و نقل درون شهری قزوین نسبت به بلاتکلیفی معیشتی
- کنش های کارگران پتروشیمی مرجان برای پرداخت یک ماه ونیم حقوق ومطالبات دیگرشان
- دست پنهان دولت در اعتراضات ودست های ناپیدا در حمایت از دولت
- بازگشت بکار 11کارگرمعترض بخش نگهبانی مجتمع مسکونی پارس جم
- درباره چگونگی رعایت اصول بهداشت کارگران ساختمانی در خراسان شمالی در این اوضاع کرونایی
- مصدومیت 6 کارگر ساختمانی در زاهدان
- مصدومیت شدید 2 کارگر جوان در خیابان برزیل تهران براثر سقوط

*فراخوان برای اقدام مشترک کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر

شیوع بیماری کرونا شرایط ویژه ای را در جامعه پدید آورده است و روز جهانی کارگر در این شرایط ویژه فرارسیده است. روز جهانی کارگر روز اعلام خواست و مطالبات ما کارگران و نیز روز اعتراض به فقر و فلاکت و بی حقوقیِ تحمیل شده به ما کارگران است.

کارگران و همکاران در سراسر کشور

امسال بخاطر شرایط مخاطره آمیز شیوع بیماری کرونا همزمان با تلاش برای تجمع و اعتصاب، تمامی کارگران در سراسر کشور را فرامیخوانیم تا در اقدامی مشترک و گسترده در فضای مجازی، ضمن اقدام به بزرگداشت روز جهانی کارگر، خواست و مطالبات صنفی خویش را اعلام نماییم.

در همین راستا در روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت در گروه های تلگرامی کارگری و همکاران و یا هر یک از شبکه های اجتماعی به صورت گسترده، به اعلام کل خواست و مطالبات صنفی خویش و در رأس آن افزایش حداقل مزد به نه میلیون تومان و دستمزد توسط خود کارگران باید تعیین گردد اقدام می نماییم.

زنده باد روز جهانی کارگر
همبسته باد جنبش جهانی طبقه کارگر
اتحادیه آزاد کارگران ایران
۸ اردیبهشت ۹۹

*قطعنامه تشکلها و گروه های کارگری و فعالین کارگری به مناسبت اول ماه مه 2020 روز جهانی کارگر

روز جهانی کارگر امسال با شرایطی همراه است که ویروس کرونا جوامع بشری در سراسر دنیا را مورد هجوم و تهدید جدی قرار داده است. تاکنون این بلای قابل پیشگیری و قابل مهار، جان بیش از 100 هزار نفر در دنیا را گرفته و بیش از دو میلیون نفر هم مبتلا کرده است

این همان دنیایی است که نظام سرمایه داری از اواخر قرن بیستم اعلام ابدی بودنش را جار زد و گفت این پایان تاریخ تکامل اجتماعی بشر است و گفتند همین است که هست و مصلحت بشر در این است که این سیستم را بپذیرد! اما گندیدگی آن خیلی سریع فضا را متعفن و مشمئز کرد. کار به جائی کشید که بعضی از سران و رهبران نظام حاکم در برخی کشورها درماندگی و ناتوانی خود و سیستمشان در برابر مهار کرونا و بن بستها و بحران های بعد از آن را اعلام کردند و از سمت خود کنار کشیدند.

نظامی که قرن ها سرمایه های هنگفت اجتماعی را صرف تولید جنگ افزارهای ویرانگر کرده است، نظامی که به خاطر سود پرستی محیط زیست را نابود کرده است، اما کمترین اقداماتی برای رفاه و سلامت اجتماعی را انجام داده است. به همین خاطر امروز شرمسار و ناتوان در برابر یک ویروس به زانو در آمده و به عجز و لابه افتاده است.

اما در ایران شرایط زندگی برای مردم محروم و کارگران به عنوان اکثریت آن، طی چهل و یک سال گذشته به طور وحشتناکی بدتر بوده است. کرونا آخرین بلائی است که تا به امروز توسط سیستم حاکم بر سر مردم آوار شده است. در مدت چهل و یک سال گذشته مردم ایران به خاطر وجود باندهای مافیائی، رانت خواری و دزدیهای سازمانیافته، ثروت و اموال اجتماعی غارت و چپاول گردیده است. پولهای سرسام آوری هزینه بنیادها و مؤسسات زائد، هزینه آخوند پروری هم برای داخل و هم برای کشورهای منطقه و آسیای شرقی و آفریقا شده است. منابع مالی عظیمی مدام صرف نیروهای نیابتی و هم پیمانان حکومت در سوریه، عراق، لبنان و یمن و غیره گردیده است. به خاطر ماجراجوئی های سران، تحریم اقتصادی بر کشورتحمیل گردیده و به همین خاطر برای مردم جامعه امکان برخورداری از یک زندگی حداقلی و حتی بخور و نمیر باقی نمانده است.

هدایت و گسترش عامدانه ویروس کرونا در جامعه، مردم را با خطر مرگ مواجه کرده است. این بلای کشنده، طبق اظهارات سران دولت و حکومت قرار است به فرصتی برای وادار نمودن دولت آمریکا به لغو تحریم ها، نه برای هزینه معیشت مردن، بلکه برای مقاصد خود تبدیل کنند.

از طرفی پزشکان بدون مرز و بیمارستان و امکانات درمانی آنها را بیرون می کنند و ادعا می کنند که وضعیت دکتر و دارو و درمان خوب است. مشکل تأمین مایحتاج مردم ندارند و وضع ایران از کشورهای غربی بهتر است. از طرفی دیگر می گویند تحریم هستند و نمی توانند کار را تعطیل کنند. می گویند حاضر هستند دو میلیون نفر را قربانی کنند تا مبادا گرسنگان به خیابان بریزند و برای دولت و حکومت بحران ایجاد کنند.

دولت و حکومت هیچ مسؤلیتی در قبال حفاظت از مردم در برابر کرونا را بر عهده نگرفته و مردم عملا به دست کرونا سپرده شده است.

از اینرو ما تشکلهای امضاء کننده قطعنامه خواست ها و مطالبات کارگران و همه مردم جامعه را به شرح زیر بر می شماریم و خواهان تحقق فوری آنها هستیم.

1- قبل از هر چیز به مناسبت اول ماه مه قدردانی خود را از پرستاران و کارگران بیمارستانها بعنوان خط مقدم جنگ با هیولای کرونا که به خاطر عدم تأمین ملزومات پیشگیرانه توسط دولت در معرض خطر هستند، اعلام میکنیم. ما خواستار تجهیز تمامی بیمارستانها و مراکز درمانی به استانداردهای لازم و قابل قبول برای پیشگیری از بیماری کرونا هستیم.

2- ویروس کرونا از کنترل خارج شده و با سرعت در حال گسترش است. این وضعیت در مکانهای تجمع اجتماعی بسیار خطرناکتر است. تمامی مراکز تجمع از جمله مراکز کاری و ادارات ، زندانها، پادگانها و... باید تعطیل شوند. در این شرایط تنها مراکزی میتوانند دایر باشند که تأمین کننده نیازهای ضروری جامعه هستند . در این مراکز نیز باید بالاترین استانداردهای بهداشی و جلوگیری از شیوع کرونا برقرار باشد.

3- در خانه ماندن آحاد مردم به خاطر جلوگیری از سرایت بیشتر ویروس در میان مردم بدون تأمین معیشت میسر نیست. دولت باید با پرداخت حقوق کافی به همه مردم محروم و تأمین مایحتاج روزمره فورا اقدام کند. هیچ بهانه ای از جانب دولت مبنی بر وجود تحریم و نبود پول و بودجه برای طفره رفتن از انجام وظایف فوریش در شرایط بحرانی موجود، برای مردم قابل قبول نیست.

4- طرح دادن " بیمه بیکاری" به کارگرانی که به خاطر کرونا بیکار شده اند، در راستای سیاستهای فریبکارانه ارزان تمام کردن بیکارسازی ها و خریدن وقت برای سیستم حاکم است. از نظر ماه معیشت تمامی کارگران بیکار، تمامی کارگران مشمول تأمین اجتماعی و غیر مشمول قانون تأمین اجتماعی که بیکار شده اند و همه مردم محروم و نیازمند جامعه باید تامین شود و دولت در قبال آنها مسئول است. تامین معیشت یعنی تامین پرداخت مقرری ای که اقلام اساسی زندگی بخش های محروم جامعه را جوابگو باشد. در این دوره بحران کرونا آب، برق و گاز باید رایگان باشد.

5- زندان ها یکی دیگر از مکانهای پر خطر برای گسترش ویروس کرونا است و جان صدها هزار زندانی در خطر جدی است. تاکنون ده ها زندانی در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند. زندانیان سیاسی باید فوری و بی قید و شرط آزاد شوند و زندانیان عادی، فارق از نوع اتهام و جرمشان باید تا پایان بحران کرونا به مرخصی فرستاده شوند.

6- اخراج پزشکان بدون مرز که برای کمک به بیماران کرونائی به ایران آمده بودند به عنوان یک اقدام ضد انسانی از جانب دستگاههای دولتی و حکومتی را محکوم می کنیم. پزشکان بدون مرز باید بتوانند بدون هیچ قید و شرطی وارد شوند و کمک های داروئی و پزشکی توسط هر دولت خارجی و نهادهای بین المللی به مردم ایران باید پذیرفته گردند.

7- حداقل دستمزد 1835000 تومانی تعیین شده برای کارگران در سال 1399 توسط شورای عالی کار که بیش از 4 برابر زیر خط فقر است، مورد اعتراض شدید کارگران است. خواست حداقل حقوق 9 میلیون تومانی اعلام شده توسط تشکلها، جمعها و محافل کارگری که مورد تأید همه کارگران است باید فورا توسط دولت پذیرفته شود.

8- دستگاههای سرکوبگر قضایی و امنیتی در شرایط خطرناک کنونی اقدام به احضار و بازداشت فعالین کارگری و اجتماعی نموده اند. باید به این تهدیدات و سرکوبگریها و بازداشتها فورا خاتمه داده شود. همه بازداشت شدگان باید فوری آزاد گردند. هیچ فعال کارگری و اجتماعی نباید به زندان بروند. دستگاه قضائی حق احضار فعالین دارای پرونده قضائی برای اجرای حکم را ندارد و پرونده های فعالین باید مختومه اعلام گردند.

9- تشکل، تجمع، اعتصاب، تحزب، آزادی بیان و عقیده، و گرامیداشت روز جهانی کارگر از حقوق پایه ای ما کارگران و کل جامعه هستند و باید بر آنها ارج گذاشته شود.

زنده باد اول ما می
زنده باد همبستگی جهانی طبقه کارگر
1- انجمن صنفي کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
2- سندیکای نقاشان البرز
3- کانون کارگران ساختمانی کردستان
4- گروهی از کارگران و فعالین کارگری سقز

اردیبهشت 1399

*اعتصاب وتجمع صدها کارگر نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق

روز دوشنبه 8 اردیبهشت برای دومین روز متوالی، صدها کارگر نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست از کارکشیدند ومقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع کردند.

بنا به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه،بدنبال اعتراضات 500 کارگر نی بر مدیریت شرکت وعده داد مطالبات 2500 نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه را پرداخت کند.

*اعتراضات صدها راننده ناوگان حمل و نقل درون شهری قزوین نسبت به بلاتکلیفی معیشتی

700 راننده اتوبوسرانی شهر قزوین بدنبال تعطیلی حمل و نقل درون شهری،از ادامه پیگیری هایشان نسبت به بلاتکلیفی معیشتی دوماهه شان در چارچوب مقابله با بیماری کووید 19 و وعده های توخالی مسئولان ذیربط خبردادند.

این رانندگان که دوماه است بیکار شده‌اندبه خبرنگار یک رسانه محلی گفتند: باتوجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی حمل و نقل درون شهری، به ما اعلام شد که درسامانه بیمه بیکاری ثبت نام کنیم که علی رغم این دستور متاسفانه هیچ یک از رانندگان موفق به ثبت نام درسایت بیمه تامین اجتماعی نشدند.

این رانندگان افزودند: کار ما رانندگان اتوبوسرانی به طور کلی در یک شیفت کاری از راس6 صبح الی 14 با حقوق روزی 55هزار تومان خاتمه می‌یابد و این در حالی است که هیچ گونه مزایا، سنوات، بیمه، عیدی، پاداش و حق مسکن و سایر مزایا را نداریم.

آنها ادامه دادند: مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی برای سال 99 هم همین دستمزد را تعیین و اعلام کرده است که افزایش حقوق به روزی60هزار تومان خواهد بود که این رقم حتی از حقوق کارگری هم پایین‌تر است.

این رانندگان تاکید کردند: سوال ما از مسئولان استان،استانداری وشهرداری قزوین این است که آیا ما خانواده نداریم؟؛ سفره‌هایمان خالیست! وهیچ کس پاسخگوی مشکلات معیشتی ما نیست.

کارکنان شرکت حمل و نقل عمومی درون شهری قزوین بیان کردند: ما دو ماه است که بدون هیچ حقوق و درآمدی خانه نشین شده‌ایم وسازمان مربوطه هم پاسخگوی مشکلات ناوگان حمل ونقل شهری نیست! آیا باحقوق روزی60 هزارتومان که برای یک راننده تعیین شده، می‌شود زندگی یک خانواده را اداره کرد؟

این رانندگان یادآور شدند: از اول اسفندماه تمام ناوگان به صورت رایگان فعالیت کرده و تاکنون هیچ گونه کمک مالی و دریافتی از سازمان مربوطه به عنوان کمک هزینه زندگی، نشده است.

این رانندگان افزودند: چندین بار با مدیرعامل شرکت صحبت کرده‌ایم اما نتایج بی‌فایده بوده است؛ ما رانندگان روزمزدهستیم اما با این وضعیت تورم بیکارشده‌ایم و شرمنده خانواده‌مان هستیم که نمی‌توانیم مخارج زندگی را تامین کنیم.

آنها ادامه داند: بیش از 700نفر راننده در سازمان اتوبوسرانی قزوین هستیم که بیکار شده‌ایم؛ همچنین برخی از رانندگان توانستند دربیمه ثبت نام کنند اما بعد از گذشت چند روز گفته شده که ثبت نامی‌ها ارزشی ندارد.

این رانندگان با بیان اینکه متاسفانه شرکت حمایت لازم را از ما ندارد، بیان کردند: در این ایام هیچ کمک موثری از سازمان دریافت نکردیم؛ واقعا درک این موضوع سخت است که بتوانیم با حقوق ماهیانه یک میلیون و 800 هزار تومان که برایمان تعیین شده، تمام مخارج زندگی را تامین کنیم.

کارکنان شرکت حمل و نقل عمومی درون شهری قزوین با بیان اینکه شغلی آسیب‌زا دارند که حجم سختی کار بالا است، یادآور شدند: در این دو ماه چندین بار مشکلاتمان را پیگیری کردیم که در جواب فقط می‌گویند؛ کشور در بحران است وعده‌های توخالی می‌دهند.

*کنش های کارگران پتروشیمی مرجان برای پرداخت یک ماه ونیم حقوق ومطالبات دیگرشان

کارگران پتروشیمی مرجان (شرکت مهندسی پویا نصب پارس) زیر مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران واقع درمنطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس عسلویه در استان بوشهر،از کنش هایشان برای پرداخت یک ماه ونیم حقوق ومطالبات دیگرشان خبردادند.

روزدوشنبه 8 اردیبهشت،این کارگران به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:شرکت پیمانکار نیمی از حقوق اسفندماه 98 و حقوق فروردین ماه 99 را پرداخت نکرده و کارگران این شرکت با مشکلات جدی در تامین زندگی مواجه شده اند.

آنها افزودند: شرکت از پرداخت حق کمپ نیروهای بومی هم خودداری می کند در حالی که نیروهای غیر بومی از کمپ اقامتگاهی استفاده می کنند اما نیروهای بومی هم از کمپ و هم از حق کمپ محروم شده اند.

پیگیری های این کارگران برای الزام پیمانکار به پرداخت حقوق معوقه هم تاکنون بی نتیجه بوده و انتظار دارند مدیران پتروشیمی مرجان،شرکت پیمانکاری را مکلف به پرداخت حقوق و مزایای شان کند.

*سخن همکار:دست پنهان دولت در اعتراضات ودست های ناپیدا در حمایت از دولت

در روز های شیوع کرونا که منجر به بسته شدن اماکن آموزشی و تعطیلی برخی از صنایع و کارگاه های ساختمانی و همچنین بسیاری از کسب کار های دیگر که منجر به بیکار شدن کارگران و مرخصی اجباری رفتن آنان شد. تعدادی فیلم در فضای مجازی منتشر شد که‌ گویا کارگران به دلیل وضعیت بد مالی خواهان بازگشت به کار هستند. که بعضی از رسانه های شبه کارگری داخلی هم در آتش این کمپ ها دمیدند.

اما این نوع کمپ ها مسیری جدا و بدور از منطق جامعه در پیش گرفته اند. درست است که نبود کار و درآمد فشاری غیر قابل وصف برای کارگران است اما در خواست کارگران که شیوع کرونا جان هایشان را تهدید میکند نمیتواند بازگشت به سر کار باشد. همینطور که درخواست دانش‌آموزان و دانشجویان و پرسنل آموزشی وزارت آموزش و پرورش نمیتواند برگشت به کلاس درس آنهم به علت ناکارا بودن اپلیکیشن شاد و یا سایت مورد معرفی وزارت آموزش وپرورش باشد.

درواقع درخواست کارگران و دانش‌آموزان از ستاد غیر ملی مبارزه با کرونا تعطیلی محل های کار و مراکز آموزشی است. آنهم بگونه‌ای که حقوق بیکاری کارگران یا توسط دولت یا با همکاری بخش های خصوصی که کارگران در آن شاغل هستند تامیین شود.

اما رسانه های دولتی و وابسته به رژیم ، طوری وانمود کرده‌اند که تو گویی کارگران خواستار باز شدن محل های کار خویش هستند و رئیس دولت همانند یک قهرمان درخواست اقشار کم درآمد جامعه را شنیده است و دستور به بازگشایی کار ها داده است. آنهم با رعایت «فاصله گذاری هوشمند» تا هم جان زحمتکشان را حفظ کند و هم معیشت آنان صدمه نبیند.

اما در واقع دولت هدفی جزء رفع مسئولیت از خود در قبال کل جامعه ندارد. که با زیرکی این رفع مسئولیت را با راه انداختن چند فیلم و عکس که در آن چند فرد با در دست داشتن پلاکارد و یا بیان این که از نداشتن درآمد عاصی شده اند و با توسل به بازوی رسانه ای خودش درخواست عموم کارگران جا زده است و به جای رسیدگی به مسئولیت اجتماعی خویش از انجام آن سر باز زد.

دولت دقیقا همین الگو را در مورد انتقادات به اپلیکیشن شاد و شیوه آموزش مجازی در پیش گرفته است. به این گونه که گروهی معترض به آموزش مجازی هستند و صدای آنان را به شکل دلخواه خود به گوش مردم می‌رسانند و در مرحله‌ی بعد تصمیم به بازگشایی مراکز آموزشی میکنند. اما خواسته معترضان به وضعیت آموزش مجازی کاملا مشخص است. آنان میگویند وقتی دسترسی دانش‌آموزان به اپلیکیشن شاد بنا به اعلام وزارت آموزش و پروش فقط پنجاه درصد بوده است. دیگر لزومی نمی مانند که این طرح شکست خورده را ادامه داد. نمیشود وقتی میانگین کسور نشان میدهد که نیمی از دانش‌آموزان دسترسی به اینترنت و گوشی و نرم‌افزار اعلام شده را نداراند کلاس ها را فقط برای تعداد خاص و محدودی از آنان برگزار کرد.

در انتها باید گفت که کنش بعضی افراد که شاید در واقع دلسوز آحاد اجتماع باشند اما در عمل در زمین رژیم سرمایه سالار بازی میکنند و دولت نیز باید هرچه زودتر دست از این بازی کثیف آموزش مجازی به قشر خاص بردارد و حق آموزش همگانی را به رسمیت بشناسد و مدارس و مراکز آموزشی را تا حل شدن بحران کرونا تعطیل نماید.

*بازگشت بکار 11کارگرمعترض بخش نگهبانی مجتمع مسکونی پارس جم

11کارگر بخش نگهبانی مجتمع مسکونی پارس جم که بدلیل اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان از کاراخراج شده بودند از اول اردیبهشت برسر کارشان بازگشتند.

درهمین رابطه: اخراج 11کارگر بخش نگهبانی مجتمع مسکونی پارس جم بدلیل اعتراض به عدم پرداخت مطالبات

11کارگر بخش نگهبانی مجتمع مسکونی پارس جم واقع در شهرستان جم، استان بوشهر بدلیل اعتراض به عدم پرداخت مطالبات از کاراخراج شدند.

به گزارش 11 فروردین یک منبع خبری محلی،شرکت پیمانکار حراست مجتمع های مسکونی نفت و گازدر منطقه منجمله پارس جم در اقدامی تلافی جویانه دست به اخراج 11کارگرش بدلیل اعتراض به عدم پرداخت مطالبات وثبت شکایت دراداره کار،از اول فروردین ماه زده است.

کنش های این کارگران طی 10 روزگذشته ومراجعه شان به نهادها ومسئولان ذیربط مجتمع وشهرستان منجر به بازگشت بکارشان نشده و نتیجه ای جز وعده و وعید برایشان نداشته است.

*درباره چگونگی رعایت اصول بهداشت کارگران ساختمانی در خراسان شمالی در این اوضاع کرونایی

طبق اعلام مدیر کل اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی بیش از ۹۰درصد کارگاه های ساختمانی بازدید شده در سال ۱۳۹۹ پروتکل های بهداشتی را در راستای حفاظت از جان کارگران حکایت نمیکنند.

وی خاطر نشان کرد طبق ۳۷۰ بازدید به عمل آمده نزدیک به ۳۴۰ مورد از کارگاه ها دارای ایرادات بهداشتی از قبیل نبود دستکش و ماسک برای کارگران و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی بین نیرو های کار بوده‌اند.

*مصدومیت 6 کارگر ساختمانی در زاهدان

صبح روز دوشنبه 8 اردیبهشت،6 کارگر ساختمانی حین کاردریک ساختمان در حال احداث واقع در خیابان خیام شهر زاهدان براثر ریزش سقف در حال بتن ریزی دچار شکستگی در ناحیه کمر و دست و پا شدند وبه بیمارستان انتقال یافتند.

*مصدومیت شدید 2 کارگر جوان در خیابان برزیل تهران براثر سقوط

روز دوشنبه 8 اردیبهشت،2کارگر23 و 34 ساله حین کاردرساختمانی نیمه کاره واقع در خیابان برزیل تهران براثر سقوط از طبقه دوم دچار مصدومیت شدید وجهت مداوا روانه بیمارستان شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com