عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار کارگری

ناصر پاریس
Mon 20 04 2020

- گسترش نارضایتی واعتراض بین کارگران راه آهن کشور
- تجمع اعتراضی رانندگان ناوگان مسافر بری مرز مهران نسبت به بلاتکلیفی معیشتی مقابل اداره کل حمل و نقل و پایانه استان ایلام
- از سرگیری اعتراضات در کارگران سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
- اعتراض کارگران قرارداد موقت صنعت نفت در جنوب نسبت به عدم پرداخت حق بدی آب و هوا
- اعتصاب نانوا‌های بوشهر در اعتراض به افزایش پلمب نانواها توسط مرکز بهداشت
- اعتصاب صاحبان کامیون های حمل ونقل شن و ماسه مراغه
- بسیاری از کارگران قنادی های بجنورد بیکار شدند
- تعطیلی کارگاه های آبنبات‌ بجنورد وبلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگرانش
- ادامه روند بیکاری در استان خراسان شمالی
- عدم پرداخت 2 ماه حقوق چند صد کارگر شهرداری بناب
- تجمع اعتراضی مالباختگان روستای سیدآباد دماوند مقابل دادگستری
- خودکشی یک کارگر ساختمانی در کامیاران
- مصدومیت 4 کارگرمعدن زغال سنگ کوهبنان در 2حادثه کاری جداگانه – یکی از مصدومان درکماست
- جان باختن یک کارگر نصاب آسانسوردرمشهد

*گسترش نارضایتی واعتراض بین کارگران راه آهن کشور

اعتصاب چند ساعته کارگران راه آهن رباط کریم در اعتراض به عدم پرداخت حقوق

صبح روز شنبه 30 فروردین، کارگران راه آهن رباط کریم در اعتراض به عدم پرداخت حقوق از رفتن برسرکارشان خودداری کردند وپس از چندساعت بدنبال وعده مدیران شرکت پیمانکاری به اعتصابشان خاتمه دادند.

کارگران راه آهن خراسان اعلام کردند در صورت عدم پرداخت حقوق دست به تجمع مقابل مراکزقدرت در شهرستان واستان خواهند زد.

کارگران راه آهن اسلامشهر هم تهدید به اعتصاب کردند.

بنابه گزارشات منتشره،هیچ کدام از شرکت های پیمانکاری راه آهن ازجمله جوش گستر اراک ، ریل صنعت کاران جنوب شرق زاهدان و تراورس حقوق کارگران راه آهن را پرداخت نکرده است ولی حقوق سربازان،روحانیون تحت امر ،مدیران و مهندسین در حوزه های مختلف کاملا پرداخت شده است .

کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس)شامل شاهرود،دامغان،هرمزگان ،خراسان،تهران،اسلامشهر،رباط کریم،لرستان ،اندیمشک و کارخانجات مترو وتراورس بتونی و چوبی می باشد.

شرکت تراورس 3 ماه حقوق کارگران کارخانجات و 2 ماه ونیم حقوق کارگران خط و ابنیه فنی راه آهن را پرداخت نکرده است.

*تجمع اعتراضی رانندگان ناوگان مسافر بری مرز مهران نسبت به بلاتکلیفی معیشتی مقابل اداره کل حمل و نقل و پایانه استان ایلام

روز یکشنبه 31 فروردین، رانندگان ناوگان مسافر بری مرز مهران برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی معیشتی دست به تجمع مقابل اداره کل حمل و نقل و پایانه استان ایلام زدند.

تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:دو ماه است که حقوق وحق بیمه شان پرداخت نشده است و در این شرایط سخت اقتصادی وتورم کمر شکن بدون دریافت حقوق و مطالبات زندگی خود را سپری می کنند.

مدیرکل پایانه و حمل و نقل جاده‌ای استان ایلام در این باره نیز گفت: حدود100 نفر از رانندگان اتوبوس و سواری که در مرز مهران مشغول فعالیت هستند به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مرز حقوق و مزایایی دریافت نکرده‌اند و در راستای همین موضوع به این اداره کل مراجعه کردند .

وی افزود: با رایزنی‌های صورت گرفته با اتحادیه شرکت‌های مسافربری، آنها قول دادند به هر کدام از این رانندگان مبلغ پانصد هزار تا یک میلیون تومان بصورت تسهیلات قرض الحسنه کمک کنند.

وی افزود: تاکنون برای دریافت بیمه بیکاری این رانندگان دو بار با صندوق بیمه بیکاری مکاتبه کرده‌ایم و در صدد آن هستیم با پیگیری‌های انجام گرفته آنهایی که به علت شیوع کرونا در مرز مهران از کار بیکار شده‌اند بیمه بیکاری دریافت کنند.

*از سرگیری اعتراضات در کارگران سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل

کارگران سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهربا رسانه ای کردن مطالباتشان اعتراضشان را نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از سر گرفتند.

بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 31 فروردین،کارگران معترض این بار می‌خواهند بدانند، چرا بعداز گذشت 18 ماه از اجرای طرح اولیه طبقه بندی مشاغل؛ و علی‌رغم مکاتبات و پیگیری‌های پرسنل درخصوص عدم اجرای صحیح طرح طبقه بندی با اداره کار و رفاه اجتماعی ,امور اداری سازمان ,بازرسی و رسیدگی به شکایات سازمان و حراست ارشد منطقه اتفاق خاصی برای این کارکنان نیافتاده است و کسی هم پاسخگو نبوده است.

این کارگران با یادآوری عدم کفایت شرکت مشاوره ای که قرار بوده سازمان منطقه ویژه را در اجرای این طرح یاری نماید ،افزودند:از آن جایی که برای اولین بار است در منطقه ویژه طرح طبقه بندی انجام میشود متأسفانه شرکت مشاوره مذکور بدون ارزشیابی شغلی و دیگر موارد قانونی خواسته شده در موافقت اولیه وزارت از وضعیت کار پرسنل که شامل نیروهای آتش نشان (که در حادثه آتش سوزی پتروشیمی بو علی سینا از جان مایه گذاشتند ), حراست ارشد, پاکبانان ,گشت های کنترل ترافیک و...در مورخ ۱۳۹۷/۱۰/۱ علی رغم پیگیری ها پرسنل ، طرح صحیح اجرا نشد و حقوق کلیه پرسنل زایل گردید .

در واقع تنها پاسخی که این کارگران بعد از این مطالبه گری ها به آن رسیدند این بود که این طبقه بندی ها برمبنای طرحی از پیش تایید شده که برای شرکت خدمات تاسیساتی انجام شده برای پرسنل سازمان در نظر گرفته شده است و این در حالیست که نه پیمانکار شرکت خدماتی بوده نه کار پرسنل در چنین شرکتی بوده و حتی وظایف پرسنل نیز همخوانی ندارد و سازمان در یک منطقه آزاد تجاری صنعتی واقع شده است.

لازم به ذکر است که شرکت مشاوره مذکور طرح طبقه بندی را برای پتروشیمی های فارابی ,پایانه و مخازن و چند شرکت دیگر انجام داده است که در همان قسمت ها هم همچنان کم و بیش صدای اعتراض پرسنل به گوش می‌رسد.

علیهذا پرسنل ارکان ثالث که از هیچ گونه خدمات و امکانات و تسهیلات رفاهی برخوردار نمیباشند و امید آنها به اجرای صحیح طرح بود ,مکاتباتی را بامعاونت روابط کار کشور ,اداره کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان و بازرسی و رسیدگی به شکایات صنایع ملی پتروشیمی نیز انجام داده اند ,که تاکنون امور اداری و مالی سازمان و همچنین اداره کار ,هیچ گونه پاسخی را به مکاتبات نداده‌اند.

اما سوالی که در این میان مطرح می‌شود این است که باتوجه به قرارداد با مشاور طرح طبقه‌بندی مشاغل در سال ۹۷ ,چرا کتابچه های این طرح به تایید وزارت کار و امضایی نمایندگان کارگران نرسیده است؟

و یا چرا علی رغم پیگیری نیروی ارکان ثالث ,و همچنین نامه های وزارت کار و امور اجتماعی کشور, هیچگونه پاسخی به پرسنل داده نمی‌شود؟

علاوه بر این، باتوجه به دستور العمل های وزارت کار, مبنی بر تشکیل کمیته طرح طبقه بندی مشاغل و از ۵ نفر اعضایی کمیته ,که میبایست ۲ نفر نماینده کارگران در کمیته حضور داشته باشند, چرا نمایندگان کارگران را انتخاب نکرده‌اند؟

*اعتراض کارگران قرارداد موقت صنعت نفت در جنوب نسبت به عدم پرداخت حق بدی آب و هوا

کارگران قرارداد موقت صنعت نفت در جنوب نسبت به عدم پرداخت حق بدی آب و هوا معترضند.

یکی از کارگران قرارداد موقت صنعت نفت در جنوب کشوربنمایندگی کلیه کارگران قراردادی در مناطق بد آب و هوای کشورباانتشار نامه ای از جمله خاطرنشان کرد:

«به کارکنان قراردادی بسیاری از سازمان ها مانند وزارت نیرو ، جهاد کشاورزی ، فولاد خوزستان ، فولاد اکسین خوزستان و ...که در مناطقی که دارای آب و هوای مناسبی نیستند مشغول بکارند مزایای بدی آب و هوا پرداخت می شود اما متاسفانه کارکنان قراردادی موقت صنعت نفت از دریافت این آیتم محروم هستند.»

وی افزود:«طی دو سال گذشته بهبود معیشت ویژه این کارکنان در صنعت نفت اجرا شد . اما متاسفانه تغییر زیادی در معیشت این کارکنان حاصل نشد . حتی مبلغ عیدی پایان سال این دسته از کارکنان بجای کارگری ، کارمندی پرداخت شد.»

این کارگر نفت در پایان خواهان پرداخت حق بدی آب وهوای کارگران قرادادموقت صنعت نفت دراستان های خوزستان ، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد ، هرمزگان و ... شد.

*اعتصاب نانوا‌های بوشهر در اعتراض به افزایش پلمب نانواها توسط مرکز بهداشت

روز یکشنبه 31 فروردین،نانواهای بوشهر در اعتراض به افزایش پلمب نانواها توسط مرکز بهداشت دست به اعتصاب زدند و از پخت وپز خودداری کردند.

رییس اتحادیه نانواهای بوشهربه خبرنگاریک رسانه محلی گفت:ما درباره نظارت بهداشت حرفی نداریم، اما باید قبل از پلمب، تذکر داده شود.

وی افزود: از ابتدای شیوع کرونا و در راستای افزایش نظارت های بهداشتی، 35 نانوایی شهر بوشهر از سوی مرکز بهداشت پلمب شده یا اخطار پلمب گرفته که تقریبا نصف نانوایی های این شهر می باشد.

وی ادامه داد: نانواها از زحمات کادر درمان در این روزها تشکر کرده و درباره اینکه نظارت بهداشتی صورت بگیرد بحثی نیست، اما وقتی ماسک در داروخانه ها کمیاب است، چگونه همه نانواها قادر به تامین آن برای کارگران خصوصا شاطر هستند. ما معتقدیم که باید در بازرسی های بهداشت این مسائل هم دیده و قبل از پلمب اخطار داده شود.

به گفته وی، قرار است تا پیش از ظهر در اتاق اصناف نشستی با حضور مرکز بهداشت در راستای حل این مشکل برگزار شود.

*اعتصاب صاحبان کامیون های حمل ونقل شن و ماسه مراغه

روز یکشنبه 31 فروردین، صاحبان کامیون های حمل ونقل شن و ماسه مراغه در اعتراض به نوسانات نوسانات قیمت شن و ماسه بدنبال تعطیلی تعدادی از کارگاه های دست به اعتصاب زدند.

*بسیاری از کارگران قنادی های بجنورد بیکار شدند

بیش از ۴۰ قنادی فعال در سطح شهرستان بجنورد مرکز استان خراسان شمالی ، با بروز بیماری مسری کرونا دچار افت فروشی بی‌سابقه شده اند. پس از باز گشایی مجدد ادارات ، شرکت ها و کسب و کار ها،بسیاری از قتادی ها و شیرنی فروشی ها هنوز کار خود را آغاز نکرده اند و آن قنادی هایی هم که باز هستند هم حداکثر با یک سوم توان در حال پخت کیک و شیرینی و توزیع آن هستند.

قربانیان اصلی این وضعیت،کارگران و استادکاران شیرنی‌پزی در سطح شهر هستند. چرا که بسیاری از این زحمتکشان به‌ صورت روزمزدی در کارگاه های شیرنی پزی مشغول بکار هستند و آن کارگرانی که قرارداد کاری با کارفرما دارند به بهانه شیوع کرونا قرارداد های سال جدیدشان با گذشت یک ماه از سال ۹۹ هنوزتمدید نشده است .

بنا به گفته یکی از کارگران یک شیرینی سرای بجنورد،در سال جاری از زمان باز شدن مجدد کسب و کارها هیچ یک از کارگران روز مزدی به محل کار خود دعوت نشده‌اند و از کارگران قراردادی که اکثرا استادکاران هستند به صورت روزمزدی استفاده میشود.

وی گفت:«از اسفند سال پیش که طبیعتأ باید زمان کاری و به طبعش مزد ما افزایش پیدا میکرد به دلیل شیوع کرونا و کم شدن فروش شیرینی تعدادی از نیرو های روز مزد رو از سر کار درآوردند و قول دادند که بعد عید همه کارگرها رو دوباره به سر کار برگردانند. ولی وضع بعد عید بدتر شد نه تنها کارگرهای روز مزد را برنگرداندند بلکه قراردادی های را هم روز مزد کردند و گفتند تا رفع شدن این مشکل(ویروس کرونا) وضع همینطورخواهد بود.»

این کارگر درپاسخ به این سئوال که فقط کارفرمای شما اینطوری با کارگرانش برخورد کرده است؟ گفت:«نه بسیاری از شیرینی‌سرا ها که تعطیل کردند و کارگرها را هم اخراج موقت کردند اما آنهایی هم که بازند فقط یک تعداد محدود از کارگر ها رابه کار برگردانده اند.»

این کارگر جوان در ادامه افزود:شیرنی‌سرای «گرندی» که یکی از معروف ترین و پرفروش‌ترین شیرینی فروشی های سطح شهر هست تنها از بین ۳۰ کارگر خود هفت الی هشت نفر را در سال جاری بازگشت به کار کرده است. این تعداد کارکر تعدیل شده فقط مربوط به کارگران شیرنی‌سرا است. در صورتی که قنادی«گرندی» یک کارگاه تولید آبنبات نیز دارد که آنرا در سال جدید بطور کامل از مدار تولید خارج کرده است و تمامی ۱۵ کارگرش اعم از راننده ، منشی ،بازاریاب و کارگران خط تولید را اخراج کرده است.

این تعداد کارگراخراجی فقط مخصوص یک کارگاه تولید شیرینی و آبنبات است. که با در نظر گرفتن بیش از ۴۰ قنادی و شیرنی‌سرای فعال در شهر تعداد کارگران اخراجی به بیش از ۴۰۰ نفر میرسد.

*تعطیلی کارگاه های آبنبات‌ بجنورد وبلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگرانش

با شروع تحریم ها و پس از آن ایجاد موج گرانی در سال های اخیر یکی از صنایعی که صدمه بسیار زیادی خورد صنعت آبنبات‌ریزی بجنورد می‌باشد. این صنعت که به دلیل حاصلخیزی زمین های کشاورزی در منطقه خراسان شمالی که از سالیان دور مشغول کاشت چقندر بوده اند شکل گرفته است. این صنعت که بیش از صد سال است تاریخ مدون در این شهر دارد و توانسته است آبنبات/شکرپنیر را به عنوان سوغات این شهر معرفی کند و قطب تولید شکر‌پنیر گردد.

تنها در شهر بجنورد تاپیش از شروع تحریم ها و افزایش قیمت مواد اولیه بیش از ۲۰۰ کارگاه تولید شکرپنیر وجود داشت. که به دلیل فوق‌الذکر نزدیک به ۱۲۰ کارگاه آبنبات‌ریزی تعطیل شد که منجر به بیکاری نزدیک به ۵۰۰ کارگر شد.

اما با شیوع کرونا وضعیت از این هم بدتر شد و ۸۰ کارگاه باقیمانده نیز در وضعیت اسفباری قرار گرفتند و کارگران خود را به مرخصی اجباری فرستادند. این کارگاه ها که به نسبت کارگاه های تعطیل شده در بین سال‌های ۱۳۹۶الی۱۳۹۸ بزرگتر هستند به دلیل کم شدن تقاضا و بعضا فشار های اداره‌ی بهداشت ، کارکاه های خود را تعطیل و یا بصورت نیمه تعطیل درآورده‌اند.

و چیزی در حدود ۴۰۰ کارگر را بیکار کرده اند. کارگرانی که با وعده وعید های توخالی کارفرمایان‌شان از مراجعه به اداره کار و در خواست بیمه بیکاری ناشی از کرونا صرف نظر کرده اند.طی روزهای گذشته در این مابین چند تن از استادکار های قدیمی با اعضا اتحادیه آبنباب‌ریزی ها که نمایندگان کارفرمایان هستند صحبت کرده‌اند اما نتیجه‌ای به بار نیاورده است. و هنوز تاریخ دقیق بازگشت به کار کارگران مشخص نشده است.

*ادامه روند بیکاری در استان خراسان شمالی

بنا به گفته مدیر کل اداره تامین اجتماعی خراسان شمالی ، از زمان شیوع کرونا تنها به دستور این سازمان ۶هزار ۷۰۰ کارگر را کارفرمایان این استان به مرخصی اجباری و بدون حقوق فرستاده‌اند. و در مجموع بیش از ۵هزار کارگر برای دریافت حقوق بیکاری در سازمان تامین اجتماعی ثبت نام کرده‌اند که بنا به قانون ظالمانه تامین اجتماعی فقط نیمی از ثبت نام کنندگان مشمول بیمه‌ی بیکاری میشوند. کارگران ساختمانی ،رانندگان و قالیبافان شامل دریافت حقوق بیکاری نمی‌شوند.

با کم شدن کار در صنعت ساختمان و خساراتی را که برف نابهنگام ۲۰ فروردین ماه سال جاری به باغ‌ها زد و سیلی که کشاورزان را خانه خراب کرد و تعطیلی بسیاری از مراکز تولیدی با شیوع کرونا، تا به امروز ما شاهد سیل بیکاران در خراسان شمالی بوده‌ایم.

*عدم پرداخت 2 ماه حقوق چند صد کارگر شهرداری بناب

2 ماه حقوق 376 کارگر شهرداری بناب دراستان آذربایجان شرقی پرداخت نشده است.

*تجمع اعتراضی مالباختگان روستای سیدآباد دماوند مقابل دادگستری

صبح روز یکشنبه 31 فروردین،جمعی ازمالباختگان روستای سید آباد شهرستان دماوند برای اعتراض به تصمیم دادستانی مبنی بر تخریب ساختمان هاوجمع‌آوری انشعابات در برخی مناطق مختلف شهرستان به ویژه در روستای سیدآباد، مقابل دادگستری دماوند تجمع کردند.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند در این خصوص به خبرنگار رسانه ای گفت: تعدادی مال باخته در روستاهای دماوند به ویژه روستای سیدآباد که توسط مشاورین املاک اطلاع رسانی دقیق نشده بودند امروز نسبت به اجرای قانون معترض بودند.

وی ادامه داد: متاسفانه این افراد به دلیل عدم اطلاع کافی از خرید زمین و یا ویلا در روستاها به تصور آنکه می توانند در زمین کشاورزی ویلا بسازند، اقدام به خرید کردند اما طبق ماده چهار قانون اساسی همچون جلوگیری از خرد شدن اراضی، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و دیگر قوانین باید ساختمان آنان تخریب شود.

لازم به یاد آوری است که طی روزهای گذشته با حکم قضائی200 فقره ساخت و ساز در روستای‌های حاشیه شهرستان دماوند منجمله سید آباد تخریب شده بود.

«خلیج فارس» برای پیگیری موضوع با رییس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر نیز تماس گرفت که فخرایی اظهار داشت: قطعا بازرسان مرکز بهداشت قبل از پلمب نانوایی، اخطار و تذکرات را به کارگران و متصدیان می دهند، اما اجاره دهید تا پس از بررسی، توضیحات تکمیلی منتشر شود.

*خودکشی یک کارگر ساختمانی در کامیاران

روز شنبه 30 فروردین، یک کارگر ساختمانی بنام ساسان انصاری در کامیاران خودرا حلق آویز کرد وبه زندگیش پایان داد.

*مصدومیت 4 کارگرمعدن زغال سنگ کوهبنان در 2حادثه کاری جداگانه – یکی از مصدومان درکماست

طی 4 روز گذشته درپی دو حادثه کاری در معدن زغال سنگ پابدانا جنوبی بخش طغرالجرد کوهبنان 4 کارگر مصدوم شدندویکی از آنها درکما است.

بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 31فروردین،رئیس اداره کارکوهبنان گفت: درحادثه 4 روز پیش در معدن خصوصی پابدانا جنوبی طغرالجرد 3 کارگر مصدوم شدند که دو نفر از این کارگران به علت شدت جراحات به بیمارستان کرمان اعزام شدند.

وی افزود: همچنین در حادثه شنبه شب (30فروردین) یک کارگر دیگر مصدوم و به بیمارستان مرکز استان کرمان منتقل شد.

وی همچنین گفت: یکی از کارگران این معدن در کماست و دو کارگر دیگر نیز به علت شکستگی در بيمارستان بستری هستند .

*جان باختن یک کارگر نصاب آسانسوردرمشهد

روز شنبه 30 فروردین،یک کارگر نصاب آسانسور حین کار درساختمانی واقع در بلوار احمدآباد مشهد به دلیل سقوط وزنه تعادل و سیم بکسل آسانسور و برخورد ش به سر وی در دم جانش را ازدست داد

ناصر پاریس