عصر نو
www.asre-nou.net

سخنان پرستاران در باره شرایط طاقت فرسای کاری


Wed 1 04 2020

سخنان پرستاران درباره شرایط طاقت فرسای کاری وحال وروز خود وخانواده

پرستار بیمارستان امام رضا تبریز در رابطه با سختی کارشان در این ایام گفت: سختی کار خیلی زیاد است که من به چند نمونه از آن اشاره می کنم؛ فشار روانی احتمال انتقال بیماری به خانواده هایمان بسیار زیاد است که ما را دچار نگرانی و اضطراب می کند. تحمل لباس هایی که می پوشیم واقعا خیلی سخت است و مخصوصا هم هوا رفته رفته گرم تر می شود که نمی توانیم با این لباس ها غذا بخوریم حتی نمی شود سرویس بهداشتی هم رفت.

وی ادامه می دهد: فکر کنید یک شیفت شب 12ساعته با این لباس ها بدون آب، غذا و با ماسک که خودش باعث تنگی نفس هست کار می کنیم؛ شیفت کاری مان خیلی فشرده است واقعا این چنین پیش برود بیشتر از این نمی توانیم کار کنیم و حتما باید به فکر نیروی جایگزین باشند.

این خانم پرستار ضمن تاکید به مردم بر ماندن در خانه،افزود: بیمار کرونایی از هر محدوده سنی بستری شده، پس مردم فکر نکنند که فقط سنین بالا مبتلا می شوند؛ حتی مرگ و میر در سنین پایین را هم داریم. چند روز قبل بیماران 17 و 28 ساله با تنگی نفس بیش از حد بستری کردیم.

وی ادامه داد: من تمام شیفتم را در بیمارستان هستم و از ابتدا با بیماران کرونایی کار کردم که برای تقویت روحیه هیچ کاری نیست واقعا هیچ کار! این سفرهای مردم را هم که می بینیم خستگی در تنمان می ماند.

این پرستارگفت: مردم فکر نکنند با ماسک یا دستکش بیرون می روند هیچ اتفاقی نمی افتد چرا که هر تجهیزات پزشکی یک ضریب شکستی دارد.

وی ادامه داد: ما که با تجهیزات کامل کار می کنیم باز هم از کادرمان مبتلا می شوند، پس مردم فکر نکنند با ماشین بیرون می روند هیچ اتفاقی نمی افتد. خطر مبتلا شدن به بیماری خیلی زیاد است؛ مردم باید در خانه بمانند.

این خانم پرستار درادامه گفت: افرادی که ناقل بیماری هستند می توانند تا 14 روز هیچ علائمی نداشته باشند و اینکه با تب سنج مردم را کنترل می کنند اصلا نمی توانند افراد ناقل را شناسایی کنند چرا که ممکن است ویروس در بدن فرد سالم باشد که برای خودش مشکل ایجاد نکند ولی به فرد ضعیف تر منتقل کند و این زنجیره ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه کرونا علائمی مثل تب، سرفه خشک، گلودرد و تنگی نفس دارد که خیلی مسری تر از ویروس های دیگر است و به این دلیل مشکل ساز شده است،افزود: از مردم خواهش می کنم اگر تنگی نفس شدید ندارند با علائم ساده که نشان از سرماخوردگی است به مراکز درگیر با کرونا تشریف نیاورند حتی اگر کرونا هم نداشته باشند در بیمارستان احتمال آلوده شدنشان خیلی زیاد است، چون درمان تایید شده ای برای این ویروس وجود ندارد با رعایت نکات بهداشتی و مصرف مایعات گرم و فراوان، علائم بهبود پیدا می کنند.

اودرخاتمه گفت: عاجزانه از مردم خواهش می کنیم در خانه خودشان بمانند؛ ما به خاطر آنان از جان خودمان می گذریم مردم هم به خاطر ما در خانه بمانند.

پرستار بیمارستان عالی نسب تبریزگفت: محبوس ماندن در زیر این لباس ها، خیس عرق شدن، تنگی نفس و ناتوانی در خوردن و آشامیدن ابتدایی ترین مشکلات کار است.

وی افزود: استرس و نگرانی مبتلا شدن به بیماری مرحله دوم کار است، باید با بیمارانی کار کنی که می دانی کرونا مثبت هستند و هر لحظه امکان دارد به طریقی تو هم مبتلا شوی و یا تبدیل به یک ناقل خاموش شوی، اما سخت تر از همه، دیدن ضجه و ناله بیمارانی است که از درد شدید کل بدن و به خصوص درد قفسه سینه فریاد می کشند.

این آقای پرستارگفت: اکثر بیماران بالای 60 سال سن دارند ولی افراد جوان نیز دیده می شود پس لطفا مردم به نکات بهداشتی دقت کنند و از خانه خود خارج نشوند.

وی درادامه گفت: عده ای خیلی دیر به بیمارستان می آیند یا آورده می شوند، چون از نامیده شدن به عنوان بیمار کرونایی شرم و یا عار دارند و زمانی می آیند که دیر است؛ اگر مردم علائم شدید کرونا دارند باید زودتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی در مورد روحیه کادر درمانی گفت: غم دیدن مرگ کسانی که قربانی ندانم کاری دیگران می شوند و تو نمی توانی کاری برایشان بکنی، خیلی سخت است.

پرستار بیمارستان سینا تبریز نیزگفت: از سختی کار در این ایام هر چقدر بگوییم باز هم کم گفتیم؛ ترس و اضطرابی که بیشترش در مورد خانواده مان است، چون ممکن است ما ناقل باشیم.

اوافزود: دید مردم نسبت به ما آزار دهنده است، این که اکثرا از ما فراری هستند برای مثال تاکسی ها سمت بیمارستان ما نمی آیند یا در محیط کار همسرم به شوخی می گویند: «تو مرخصی بگیر و یه چند روزی نیا» بالاخره این حرف ها تاثیر بدی دارد و روحیه کاری مان را خراب می کند.

این خانم پرستاردر ادامه گفت: تحمل لباس ها با گرم شدن هوا سخت است که عرق می کنیم و موقع خروج از بیمارستان لرز می گیریم. من حدود یک ماه است سرما خوردگی ام خوب نمی شود؛ این ماسک ها باعث سردرد، تنگی نفس و تپش قلب می شوند، پس مردم هم حال ما را مراعات کنند و از خانه خود خارج نشوند.

وی افزود:در بیمارستان سینا تبریز محدوده سنی بیماران حدود 30 سال به بالا است ولی سنین کمتر هم دیده می شود.

این پرستار همچنین گفت: شعار همیشگی مان، در خانه بمانید است برای اینکه محیط خانه امن تر و قابل کنترل است؛ وسایل ها در خانه محدود است و می توان ضد عفونی کرد و تا عاملی از بیرون باعث کثیفی وسایل ها نشود ضد عفونی مجدد ضروری نیست.

وی افزود: گوشی، کارت بانکی و پول خطرناک ترین وسایل هستند که مردم خیلی استفاده می کنند و باید ضدعفونی شوند.

این پرستار درخاتمه گفت : طبق نظر محققان کسانی که کرونا گرفته و بهبود یافته اند ممکن است دوباره به این ویروس مبتلا شوند؛ کسانی که مبتلا می شوند و بهبود می یابند در آینده دچار بیماری های مزمن ریه می شوند پس مردم باید به نکات بهداشتی عمل کنند و در خانه بمانند.

ناصر پاریس