عصر نو
www.asre-nou.net

عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهور الجزایر کناره‌گیری کرد


Tue 2 04 2019



بی بی سی: عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور الجزایر، در پی هفته ها تظاهرات گسترده ضددولتی کناره گیری خود از قدرت را اعلام کرده است.

در بیانیه ای که خبرگزاری دولتی "ای پی اس" الجزایر منتشر کرد آمده است: "رئیس جمهور عبدالعزیر بوتفلیقه رسما رئیس شورای قانون اساسی را از تصمیم خود برای پایان کارش خود به عنوان رئیس جمهور اعلام کرده است."

بعد از آن تلویزیون دولتی اعلام کرد که این تصمیم فورا اجرا می شود. او که ۸۲ سال دارد برای ۲۰ سال در راس قدرت بوده است.

آقای بوتفلیقه پیشتر گفته بود تا روز ۲۸ آوریل که پایان چهارمین دور ریاست جمهوری اوست کناره گیری خواهد کرد اما رهبران معترضان حتی این پیشنهاد را رد کردند.

به علاوه به نظر می رسید که ژنرال احمد قائد صلاح، فرمانده ستاد مشترک ارتش قدرت این کشور، با معترضان موافق است. او روز سه شنبه گفت: "دیگر جایی برای اتلاف وقت وجود ندارد."

ژنرال قائد هفته پیش هم خواستار آن شد که عدم کفایت آقای بوتفلیقه برای ادامه ریاست جمهوری اعلام شود.

انتظار می رود که عبدالقادر بن‌صلاح، رئیس مجلس اعلای الجزایر، موقتا برای سه ماه تا زمان انتخابات زمام امور را به دست گیرد.

آقای بوتفلیقه در سال ۱۹۹۹ در پی یک جنگ خونین داخلی با شورشیان اسلامگرا که ۱۵۰ هزار کشته به جا گذاشت به قدرت رسیده بود.

اما او از زمان سکته مغزی در سال ۲۰۱۳ به ندرت در انظار عمومی ظاهر شده است.

واکنش ها

با انتشار این خبر مردم در الجزیره، پایتخت این کشور، با به صدا در آوردن بوق اتومبیل ها شروع به شادمانی کردند و صدها نفر با حضور در خیابان ها درحالی که پرچم به دست داشتند جشن گرفتند.

معترضان در الجزایر برای چندین هفته خواهان کناره گیری رئیس جمهور بوده اند که پیشتر باعث شد او از قصدش برای شرکت مجدد در انتخابات برای بار پنجم منصرف شود.

همین اعتراضات باعث شد تاریخ انتخابات عقب بیافتد و دولت قول سازمان دادن کنفرانسی برای بحث درباره اصلاحات مورد نظر ناراضیان را بدهد.

احمد رعابه خبرنگار بی بی سی می گوید که بسیاری از مردم الجزایر بر این باورند که وضع سلامتی او به قدری افت کرده که اکنون گروهی از صاحبان صنایع و تجار، سیاستمداران و مقام های نظامی برای حفظ نفوذ خود از او به عنوان آلت دست برای دنبال کردن سیاست هایشان استفاده می کنند.

این گروه بر "جبهه آزادی‌بخش میهنی" تسلط دارد که از زمان استقلال الجزایر از فرانسه در سال ۱۹۶۲ بر این کشور حکومت کرده است.

معترضان نه فقط خواهان کناره گیری رئیس جمهور، بلکه همچنین کل اعضای نسلی از رهبران سیاسی این کشور از جمله جانشینان بالقوه اش هستند.

اکثریت تظاهرکنندگان جوانانی هستند که نقشی در احزاب سیاسی ندارند و می گویند خواهان ایجاد یک نظام تازه دولتی هستند، نه فقط جایگزین شدن رئیس جمهور.

اعتراضات علیه آقای بوتفلیقه دو ماه پیش بعد از آن شروع شد که او قصدش برای شرکت مجدد در انتخابات را اعلام کرد.

اما اعتراضات علیه سیستم موجود حتی پس از اعلام تصمیم او برای انصراف از انتخابات هم ادامه یافت.