عصر نو
www.asre-nou.net

ترامپ برای «آخرین بار» رفع تحریم ایران را تمدید کرد؛خواستار اصلاح برجام شد


Sat 13 01 2018

trump-barjam1.jpg
رادیو فردا: رئیس جمهور آمریکا روز جمعه برای «آخرین بار» رفع تحریم ایران را تمدید کرد و گفت که خواهان اصلاح برجام است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز در تازه ترین تحریم ها علیه جمهوری اسلامی، ۱۴ شخصیت حقیقی و حقوقی از جمله صادق لاریجانی،رئیس قوه قضائیه را تحریم کرد.

پیشتر، استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، وعده داده بود که تحریم های غیر هسته ای و بخصوص برای حقوق بشر آمریکا علیه ایران، اجرا خواهد شد.

شورای عالی فضای مجازی، زندان رجایی شهر،مرکز ملی فضای مجازی نیر در لیست تحریم وزارت خزانه داری آمریکا قرار دارند.

دونالد ترامپ روز جمعه ۲۲ دی در بیانیه ای تاکید کرده است که این آخرین باری است که رفع تحریم های هسته ای ایران را تمدید می کند و می بایست ایرادهای این توافق برطرف شود.

در بیانیه دونالد ترامپ آمده است:«امروز، من استفاده از برخی تحریم های هسته ای را معاف اعلام می کنم، اما تنها به منظور حفظ توافق شرکای اروپایی مان برای رفع ایرادهای وحشتناک توافق هسته ای ایران. این آخرین فرصت است. در غیاب چنین توافقی، ایالات متحده بار دیگر برای ماندن در توافق هسته ای معافیت از تحریم ها را تمدید نمی کند. و اگر در هر زمانی تشخیص بدهم که آن توافق دست یافتنی نیست، فورا از این توافق خارج می شوم.»

رییس جمهوری آمریکا اضافه کرده است: «برخلاف میل شدیدم، من ایالات متحده را از توافق هسته ای ایران خارج نکرده ام. در عوض، دو مسیر پیش رو ترسیم کرده ام: یا ایرادهای فاجعه بار این توافق تصحیح شود، و یا ایالات متحده از این توافق خارج می شود.»

وی اضافه کرده است: من آمادگی همکاری با کنگره برای تنظیم یک قطعنامه فراجناحی در مورد ایران را دارم. اما هر مصوبه ای که من امضا بکنم باید دارای چهار مولفه حیاتی باشد.

دونالد ترامپ این چهار مولفه حیاتی را به این شرح اعلام کرده است:

«اول، باید از ایران بخواهد تا اجازه بازرسی فوری از تمام اماکنی را که توسط بازرسان بین المللی درخواست شده، بدهد.

دوم، باید اطمینان حاصل کند که ایران به دستیابی به یک سلاح هسته ای حتی نزدیک هم نمی شود.

سوم، بر خلاف توافق هسته ای، این مولفه ها نباید تاریخ انقضا داشته باشند. سیاست من جلوگیری از همه راه های دسترسی ایران به یک سلاح هسته ای است – نه فقط برای ده سال – بلکه برای همیشه.

اگر ایران هرکدام از این موارد را برآورده نسازد، تحریم های هسته ای آمریکا بطور اتوماتیک باز خواهند گشت.

چهارم، این مصوبه باید - برای اولین بار- بطور علنی در قانون ایالات متحده اظهار بدارد که برنامه موشک دور برد و برنامه سلاح هسته ای جدا نشدنی هستند، و تولید و آزمایش موشک ها توسط ایران باید مورد تحریم های سخت قرار گیرد.»

دونالد ترامپ همچنین گفته است: رژیم ایران بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان است.این رژیم حزب الله، حماس و بسیاری از تروریست های دیگر را قادر ساخته است که هرج و مرج ایجاد کنند و مردم بی گناه را بکشند. این حکومت به منظور تخریب سراسر منطقه خاورمیانه ضمن تامین مالی بیش از۱۰۰ هزارشبه نظامی، آنها را آموزش داده و مسلح کرده است.

آقای ترامپ اضافه کرده است: رژیم (ایران)حکومت جنایتکار بشار اسد را تقویت می کند و به آن کمک می کند تا مردم این کشور را قتل و عام کند.

رییس جمهوری آمریکا در ادامه برنامه موشک های بالیستیک ایران را تهدیدی برای کشورهای منطقه دانسته است.

دونالد ترامپ همچنین تصریح کرده است: در داخل ایران ، رهبر و سپاه پاسداران با استفاده از دستگیری های گسترده و شکنجه دست به سرکوب می زنند و می کوشند که مردم ایران را ساکت کند. طبقه حاکم در ایران می گذارد ملت گرسنگی بکشند در حالی که خود با غارت ثروت های ملی ، ثروتمند می شوند.

بنا بر قوانین فعلی در آمریکا، رئیس ‌جمهوری ایالات متحده موظف است در بازه زمانی ۹۰ روزه، درباره پایبندی ایران به «برجام»، به کنگره این کشور گزارش دهد.

اما آخرین بار در روز ۲۲ مهرماه گذشته، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از تائید این موضوع خودداری کرد.

در پی خودداری او، کنگره ایالات متحده نیز تصمیمی در این مورد نگرفته‌ و مهلت ۹۰ روزه بار دیگر رو به پایان است. علاوه بر این، رییس جمهوری آمریکا می بایست هر ۱۲۰ روز یک ‌بار رفع تحریم های هسته ای ایران تمدید کند.

از زمانی که زمزمه‌هایی مبنی بر مخالف‌خوانی رئیس جمهور آمریکا در زمینه توافق اتمی موسوم به برجام آغاز شد، اروپایی‌ها کارزاری را به راه انداختند و در اروپا و آمریکا بر حمایت خود از این توافق پافشاری کردند.

دولت ترامپ و حامیانش می‌گویند که جمهوری اسلامی ایران به‌واسطه آزمایش‌های موشکی خود و همین طور فعالیت‌هایش در منطقه از جمله در سوریه و یمن، در واقع، به «روح برجام» پایبند نیست.

آقای ترامپ همچنین نسبت «بند غروب» در توافق هسته ای ایران ابراز نگرانی کرده بود. «بند غروب» درباره برچیده شدن محدودیت‌ها پس از دوره زمانی توافق هسته ای با ایران است و در نتیجه به این نگرانی دامن زده‌اند که «ایران می‌تواند حتی پیش از پایان توافق به توانایی ساخت جنگ‌افزار اتمی دست یابد».