عصر نو
www.asre-nou.net

زلزله‌ در غرب ایران بیش از ۴۰۰ کشته به جا گذاشت


Mon 13 11 2017

بی بی سی: زلزله‌ای به بزرگی هفت و سه دهم بخش‌های وسیعی از شمال شرقی عراق و غرب ایران را لرزانده و باعث مرگ صدها نفر شده است. همزمان مقامات شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه می‌گویند که از زمان وقوع این زمین‌لرزه تاکنون بیش از یکصد پس‌لرزه ثبت شده است. ‌

آمار اعلام شده کشته‌ها در ایران از زمان وقوع زلزله به تدریج درحال افزایش بوده است. خبرگزاری رسمی ایران از کشته شدن ۴۳۰ نفر و مجروح شدن ۶۷۰۰ نفر خبر داده است.

هیات دولت ایران با صدور بیانیه‌ای فردا سه شنبه ۲۳ آبان را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرده است.

همچنین، در استان کرمانشاه سه روز عزای عمومی اعلام شده. مدارس استان کرمانشاه و ایلام فردا (سه‌شنبه ۲۳ آبان) تعطیل اعلام شده اند.

فرماندار دالاهو در استان کرمانشاه اعلام کرده که بعضی روستاها کاملا ویران شده‌اند.

همزمان گزارش شده است که سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، به کرمانشاه رفته است و قرار است حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، هم فردا به کرمانشاه سفر کند.

از سوی دیگر مقام‌های عراق می‌گویند که حداقل ۹ نفر در آنجا کشته و حداقل ۶۸ نفر زخمی شده‌اند.

علی مرادی، رییس مرکز لرزه‌نگاری نزدیکترین شهر ایران در محور زمین لرزه را شهر ازگله در شمال سرپل ذهاب در استان کرمانشاه اعلام کرد. مرکز مطالعات زمین‌شناسی آمریکا نیز گفته است که مرکز زلزله که ساعات دیروقت شب گذشته (یکشنبه ۲۱ آبان) به وقت محلی روی داد "ازگله" بوده است. عمق زلزله ۳۳.۹ کیلومتری از سطح زمین اعلام شد.

براساس گزارشها زلزله رخ داده شدید بوده و مردم ساکن در کل منطقه شمال غرب ایران تا ساکنان ساختمان‌های بلند در تهران این زمین لرزه را احساس کرده‌اند.

آمارها نشان می‌دهد که بیشترین کشته‌ها به سرپل ذهاب و بعد قصر شیرین مربوط می‌شود. علت آمار بالای کشته‌ها در سرپل ذهاب نزدیکی به کانون زلزله است.

نماینده سرپل ذهاب گفته است که بعضی از بیماران و پرسنل تنها بیمارستان شهر زیر آوار مدفون شده‌اند.

پیشتر فرهاد تجری نماینده سرپل ذهاب به خبرگزاری ایلنا گفت: "سرپل ذهاب یک بیمارستان دارد که آن هم در این حادثه تخریب شده است. بیماران و پرسنل این بیمارستان در زیر آوار ساختمان مدفون شده و امکان ارائه خدمات از جانب این مرکز وجود ندارد."

او افزود: "به دلیل نبود امکانات و همچنین امکانات پایین در جاده‌های این منطقه امکان امدادرسانی به سختی وجود دارد و به همین خاطر مردم در حال امدادرسانی هستند."

آقای تجری که در راه سرپل ذهاب است همچنین گفت که "تا این لحظه بالای ۱۵ نفر از اعضای خانواده‌ام در این حادثه جان باخته‌اند."

او افزود: "کشته‌شدگان زلزله اخیر در منطقه سر پل ذهاب بیشتر از تعدادی است که در رسانه‌ها اعلام می‌شود. طی تماس‌هایی که خانواده‌ها از این نقاط داشته‌اند بسیاری از اعضای این خانواده‌ها در زیر آوار مدفون شده‌اند."

خبرگزاری فارس هم به نقل از مقام‌ها می‌نویسد که تنها بیمارستان سرپل ذهاب به شدت تخریب شده و برق ندارد.

به گفته شاهدان محلی، مردم در استانهای مرزی با وحشت به خیابانها آمده و برخی ارتباطات مختل شدند. زلزله همچنین باعث وحشت مردم در بغداد شد و خیلی از آنها به خیابان‌ها ریختند.

دکتر مهدی زارع، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، به خبرگزاری ایسنا گفت: "این زلزله در ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه امشب یکشنبه ۲۱ آبان ماه در ۳۰ کیلومتری شمال غرب سرپل ذهاب و ۳۲ کیلومتری جنوب غرب حلبچه رخ داده است... این زلزله را حدود ۱۵۰ میلیون نفر در ایران و عراق و در هر دو پایتخت احساس کردند."

خسارات قصر شیرین

پیرحسین کولیوند سرپرست سازمان اورژانس پیشتر گفت: "این زلزله بیشترین خسارات را در قصر شیرین ایجاد کرده و در حال حاضر تعدادی آمبولانس و اتوبوس آمبولانس در حال حرکت به سمت منطقه هستند. همچنین بالگردها را هم آماده کرده‌ایم تا اول صبح بتوانند پرواز کنند و خدمات لازم را با کیفیت بهتری ارائه بدهیم."

آقای کولیوند گفت هماهنگی هایی با سپاه و ارتش انجام شده "تا به وسیله بالگرد بعد از روشنایی هوا امدادرسانی کنیم و به وسیله یک هواپیما مصدومان وخیم را به تهران منتقل کنیم."

به گزارش خبرگزاری ایلنا اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: "در ارتباطی که با فرماندار قصر شیرین داشتم، وی گفت تعداد مجروحان قابل توجه اعلام شده و احتمال اینکه تعدادی زیر آوار باشند، وجود دارد. در حال حاضر از تعداد تلفات و مجروحان احتمالی سایر استان‌ها اطلاعی نداریم اما در حال پیگیری هستیم."

‌پیشتر رسانه‌های ایران گزارش کردند زلزله در استان‌های مرکزی، آذربایجان‌شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، بوشهر، خوزستان و ایلام احساس و باعث وحشت مردم شده و برق قصرشیرین قطع شده است.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور ایران از نیروهای سپاه و ارتش خواسته است تا هر چه سریع‌تر اقدام به ایجاد بیمارستان صحرایی و آواربرداری در مناطق زلزله‌زده کنند.

به گزارش فارس سردار رمضان‌شریف، مدیر روابط عمومی سپاه پاسداران، گفت که بیمارستان صحرایی به درخواست دولت تا چند ساعت دیگر برپا می شود.