عصر نو
www.asre-nou.net

وخامت شرایط اعتصاب غذا کنندگان زندانی و بی تفاوتی قوه قضاییه ایران

نگرانی شدید خانواده های زندانیان نسبت به فقدان درمان پزشکی مورد نیاز در زندان رجایی شهر
Sat 2 09 2017



۸ شهریور ۱۳۹۶— وضعیت پزشکی بیش از ۱۲ زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر ایران، که برای اعتراض به شرایط غیرانسانی نگهداری خود دست به اعتصاب غذای طولانی مدت زده‌اند به سرعت رو به وخامت است اما مقامات قضایی و زندان نه به آنها خدمات درمانی مناسب ارائه می‌کنند و نه به تقاضاهای اعتصاب غذاکنندگان برای رفتار انسانی در زندان پاسخی داده‌اند.

کمپین حقوق بشر در ایران از قوه قضاییه ایران که مسئولیت نظارت بر سازمان زندانهای کشور را داراست می‌خواهد تا نسبت به ارائه خدمات پزشکی مناسب به این زندانیان و بررسی تقاضاهای قانونی آنها برای رفتار انسانی در زندان اقدام کند.

تا این تاریخ، پاسخ مقامات ایران به این بحران فزآینده رد آن بوده است. دادستان تهران عباس جعفری دولت آبادی در تاریخ اول شهریور گفت: «به برخی زندانیان که به اعتصاب غذا و سایر تهدیدها روی می‌آورند اعلام می‌کنیم که این اقدامات، اموری شکست خورده است و دستگاه قضایی تسلیم این موارد نمی‌شود. مجازات زندانیان باید به طور کامل اجرا شود و قرار نیست ما تحت تاثیر برخی اقدامات زندانیان از جمله اعتصاب غذا قرار گیریم.»

هادی قائمی، مدیر اجرایی کمپین حقوق بشر در ایران گفت: «نپذیرش خواسته‌های مشروع زندانیان سیاسی توسط قوه قضاییه ایران ممکن است به قیمت جان زندانیانی که هیچ راه دیگری برای جلب توجه نسبت به شرایط غیرانسانی خود در زندانها ندارند تمام شود.»

وی افزود: «پاسخ قوه قضاییه تا کنون خودداری کامل از قبول مسئولیت برای جان زندانیان است.»

پدر و مادر دو زندانی سیاسی که دراعتصاب غذا به سر می برند نسبت به شرایط و رفتار با آنها در زندان رجایی شهر، جایی که چندین زندانی اینک نزدیک یک ماه است که در اعتصاب غذا به سر می برند نگرانی عمیق خود را ابراز کرده اند.


زندانیان سیاسی مجید اسدی (راست) و جعفر اقدامی (چپ)

زهرا اقدامی، مادر جعفر (شاهین) اقدامی در مصاحبه ای با کمپین حقوق بشر در ایران در تاریخ ۵ شهریور گفت: «بعد از تقریبا ۳۰ روز اعتصاب غذا، حال او خوب نیست.»

وی افزود: «وقتی من روز چهارشنبه (اول شهریور) با او ملاقات کردم، به سختی میتوانست روی پایش بایستد یا راه برود. آنها آنجا یک درمانگاه مناسب ندارند و به همین دلیل بسیاری از خانواده ها نگران هستند که چه ممکن است اتفاق بیافتد اما هر وقت ما اعتراض می‌کنیم هیچکس هیچ کاری نمی‌کند.»

جعفر اقدامی که کمتر از یک سال دیگر به اتمام حکم ده سال زندان وی به اتهام فعالیت‌های سیاسی مسالمت‌آمیز باقی مانده است، یکی از ۱۵ تا ۲۰ زندانی سیاسی و عقیدتی است که پس از انتقال ناگهانی بیش از ۵۰ زندانی از بند ۱۲ به بند امنیتی ۱۰ در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۹۶ دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

اعتصاب غذاکنندگان تقاضای بازگرداندن داروهای حیاتی و سایر اشیاء شخصی‌شان را دارند که در زمان انتقال در بند ۱۰ باقی مانده و همچنین نسبت به حضور دوربین‌های اضافی امنیتی، دستگاههای شنود، و تهویه نامناسب بند جدیدشان اعتراض دارند.

زهرا اقدامی به کمپین حقوق بشر در ایران گفت که مقامات زندان به قصد تنبیه فرزند وی برای دست زدن به اعتصاب غذا به مدت ۱۰ روز به سلول انفرادی فرستاده شده بود اما او دست از اعتصاب غذا برنداشته است.

مادر ۶۰ ساله جعفر اقدامی به کمپین گفت: “آنها پسر مرا بدون هیچ دلیلی به زندان فرستادند و او مشغول طی دوره محکومیت خود بوده اما آنها نمیتوانند دست از آزار او بردارند.” وی افزود: “یک روز آنها را منتقل می کنند و متعلقاتشان را از آنها می گیرند، و یک روز دیگر ملاقاتهایشان را قطع می کنند. هر روز آنها را آزار می دهند. آنها با این اقدامات هیچ کاری به جز به خطر انداختن جان زندانیان نمی کنند. بگذارید دوران محکومیت زندانی که به آنها تحمیل کردید را طی کنند و دست از آزار آنها بردارید.”

جعفر (شاهین) اقدامی، ۳۹ ساله، هشتم شهریور ۱۳۸۷ به دلیل شرکت در مراسمی برای یادبود اعدام شدگان سیاسی در «خاوران» بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل شد. شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه او را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و ارتباط با گروه‌های مخالف نظام به ۵ سال زندان محکوم کرد. این حکم در دادگاه تجدید نظر و با اعتراض دادستان به ۱۰ سال افزایش یافت.

محمد اسدی، پدر مجید اسدی، یک زندانی سیاسی دیگر که او هم در زندانی رجایی شهر در اعتصاب غذاست، به کمپین گفت که مقامات به تقاضاهای خانواده‌ها برای رسیدگی به وضعیت اعتصاب غذا کنندگان یا تقاضاهای آنها پاسخی نمی‌دهند.

محمد اسدی گفت: «ما، خانواده زندانی ها، به همه ادارات سیستم زندان رفتیم اما هیچکس پاسخگو نبود. دفتر دادستان تهران گفت که آنها مسئول نیستند و به ما گفتند که به سازمان زندانها مراجعه کنیم اما آنجا به ما گفتند که مقامات زندان رجایی شهر مسئولند.»

مجید اسدی فعال دانشجویی سابق و دانش‌آموخته رشته اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران، سی ام بهمن ماه ۱۳۹۵ بدون دریافت احضاریه، از سوی ماموران وزارت اطلاعات در شهر کرج بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. به گفته پدر مجید اسدی، وی به اقدام علیه امنیت ملی متهم شده است اما زمان دادگاه وی هنوز تعیین نشده است.

از میان اعتصاب غذا کنندگانی که هویت آنها تایید شده، کمپین حقوق بشر در ایران مطلع شده است که زندانیان ذیل در شرایط خاص و نامناسب سلامتی به سر می‌برند: سعید منصوری، سعید شیرزاد، شاهین ذوقی تبار، رضا اکبری منفرد، ابوالقاسم فولادوند، حسن صادقی، رضا شهابی، محمد نظری، پیام شکیبا، محمد بنازاده، امیر خیزی، . محمد علی (پیروز) منصوری.

هادی قائمی گفت: «ایران تحت قوانین ایران و بین الملل موظف است تا برای همه زندانیان درمان کامل پزشکی و شرایط انسانی فراهم کند. آنها یا می توانند همچنان از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند و تقصیر را به گردن دیوانسالاری های مختلف کشور بیاندازند یا فورا نسبت به وضعیتی که جان زندانیان را تهدید میکند اقدام کنند و نسبت به جان زندانیانی که تحت نظر آنها هستند پاسخگو باشند.»