عصر نو
www.asre-nou.net

قانونگذاران سنای آمریکا به تحریم‌ ایران و روسیه رأی دادند


Thu 15 06 2017

iran-usa.jpg
دویچه وله: قانونگذاران جمهوری‌خواه و دمکرات سنای آمریکا با اکثریتی قاطع به تحریم‌هایی جدید علیه ایران و روسیه رأی دادند. در عین حال راه برای دونالد ترامپ برای لغو یک‌جانبه تحریم‌های روسیه سخت‌تر شده است.

مجلس سنای آمریکا روز پنج‌شنبه ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد) تحریم‌های شدیدی را علیه ایران و روسیه تصویب کرد. سناتورها همچنین با تصویب مقررات تازه راه را برای لغو یک‌سویه تحریم‌های روسیه از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا سخت کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، این مصوبه با ۹۸ رأی موافق در برابر ۲ رأی مخالف تصویب شد و به ایران این پیام را داد که "باید بهای تداوم حمایت خود از تروریسم را بپردازد." این تحریم‌ها به دلیل "توسعه برنامه موشک‌های بالستیک ایران وحمایت از تروریسم و گروه‌های شبه‌نظامی" وضع شده است.

مصوبه سنا که "مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران" نام دارد علاوه بر اشخاص و شرکت‌های مرتبط‌‌، برنامه موشکی جمهوری اسلامی را نیز هدف قرار داده است. طبق این مصوبه، رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند به دلیل حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر توسط ایران تحریم‌های جدیدی علیه این کشور وضع کند.

پیش‌نویس این طرح روز پنج‌شنبه ۴ خرداد (۲۵ مه) در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا به تصویب رسیده بود. تحریم‌های مندرج در این طرح متوجه افراد و نهادهایی خواهد شد که به توسعه و تولید موشک‌های بالیستیک ایران کمک می‌کنند.

اگر این مصوبه قطعی شود، دولت ترامپ ظرف ۹۰ روز باید تحریم‌های جدیدی را علیه افراد، شرکت‌ها و نهادهای فعال در توسعه برنامه‌های موشکی ایران وضع کند.

به نوشته رسانه‌ها، هدف این مصوبه همچنین تنبیه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به دلیل دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال گذشته و سخت‌تر کردن لغو یک‌جانبه تحریم‌های روسیه از سوی کاخ سفید است. طبق این مصوبه، دونالد ترامپ برای این که تحریم‌ها علیه روسیه را لغو کند نیاز به تأیید کنگره دارد.

روسیه به حملات هکری و مداخله در مبارزات انتخاباتی آمریکا به نفع پیروزی دونالد ترامپ متهم شده است. روسیه این اتهام را رد کرده است.

مصوبه سنا برای این که به قانون تبدیل شود نیاز به تأیید مجلس نمایندگان و سپس امضای رئيس‌جمهور دارد. دونالد ترامپ در نهایت می‌تواند این مصوبه را وتو کند. کاخ سفید تا کنون درباره این مصوبه اعلام موضع نکرده است.