عصر نو
www.asre-nou.net

ده‌ها نهاد حقوق بشری خواستار تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران شدند


Fri 17 03 2017



رادیو فردا: ۴۱ سازمان حقوق بشری در بیانیه مشترکی خطاب به اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحدخواستار تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در سی‌وچهارمین نشست این شورا شدند.

در این بیانیه که یک نسخه از آن را رادیو فرداچهارشنبه دریافت کرده، آمده است: از زمان تعیین گزارشگر ویژه در سال ۲۰۱۱، این موضوع ابزاری اساسی برای ترویج حقوق بشر در ایران بوده است. (گزارشگر ویژه ) نشان داده است که در معرض دید قرار دادن ابعاد وضعیت حقوق بشر در کشورموثر است و توانسته به بحث‌هادر خصوص قانون، نحوه اجرای آن و نقض حقوق بشر براساس استاندارهای بین المللی در داخل ایران دامن بزند.

آنها تاکید کرده اند که تنها با تداوم توجه جامعه بین المللی به آنچه که در ایران می گذرد و آنچه که به دست آمده، می توان زمینه ساز اصلاحات جدی در وضعیت حقوق بشر در ایران شد.

قرار است در جریان سی و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که پنجشنبه هفته آینده به پایان می رسد در زمینه تمدید ماموریت گزارشگر ایران رای گیری شود.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال ۱۳۹۰ (۲۰۱۱) قطعنامه بررسی نقض حقوق بشر در ایران را تصویب کرد که برپایه این قطعنامه گزارشگری ویژه برای بررسی حقوق بشر و موارد نقض آن در جمهوری اسلامی تعیین شد.

در بیانیه این نهادهای حقوق بشری آمده است: در شش سال گذشته، اقدامات گزارشگر ویژه به طرح مطالبه اصلاحات(حقوق بشری) در داخل کشور کمک کرده است به ویژه در خصوص مساله استفاده از مجازات اعدام برای جرائم مواد مخدر.

آنها اضافه کرده اند،گزارشگر ویژه همچنین حمایتهای اساسی از مدافعان حقوق بشر در ایران داشته در برخی از موارد اقدامات او به بهبود در رفتار با شماری از بازداشت شدگان منجر شده است.

این نهادهای حقوق بشری گفته اند، تمدیدماموریت گزارشگر ویژه پیامی جدی به مقامات ایرانی ارسال می کند مبنی براین که نقض حقوق بشر و عدم پاسخگویی همچنان مورد نگرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل و جامعه جهانی است.

این در حالی است که نماینده ایران در سی و چهارمین اجلاس شورای حقوق بشرسازمان ملل روز دوشنبه ۲۳ اسفندماه بار دیگر انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران را «حاصل اقدام سیاسی و گزینشی شورای حقوق بشر» خواند و خواهان پایان بخشیدن به ماموریت وی شد.

سازمان ملل متحد پیشتر در خلال سال‌های ۱۹۸۴ تا ۲۰۰۲ نماینده‌ای ویژه‌ای را برای ایران تعیین کرده بود.

احمد شهید در سال ۲۰۱۱ به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران منصوب شد. جمهوری اسلامی همواره گزارش‌های آقای شهید را نیز «سیاسی» و عاری از واقعیت می‌خواند و هرگز به او اجازه سفر به ایران را نداد.

خانم عاصمه جهانگیر سال گذشته جانشین احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، شد.