عصر نو
www.asre-nou.net

گزارش گرامیداشت روز جهانی زن در آتلانتا


Wed 8 03 2017

روز جهانی زن به تمامی زنان و برابری طلبان خجسته باد

در روز پنجم مارس، بنیاد اسماعیل خویی برنامه ویژه‌ای برای بزرگداشت روز جهانی زن در شهر آتلانتا برگزار کرد.
برنامه در ساعت سه بعدازظهر آغاز شد وآقای سیاوش عبقری بنیاد اسماعیل خویی را معرفی کرد.
سپس آقای لقمان تدین‌‌نژاد بیانیه شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران را خواند*
پس از آن خانم شهلا عبقری در باره زندگی شاعره مبارز طاهره قره‌العین سخن گفت و سپس اضافه کرد که: طاهره فقط سی و پنج سال داشت که بوسیله دو مجتهد دوران ناصرالدین شاه به اعدام محکوم شد. طاهره را در باغ ایلخانی مخفیانه خفه کردند و جسدش را در چاه انداختند. طاهره اولین زنی بود که جان خود در راه مبارزه با حجاب و رفع تبعيض از دست داد. شعر كوتاه زير كه سخنانم را با آن به پایان می برم گوياي این نظريات طاهره است:
هـان صُبح هُــدیٰ فرمود آغـاز تنفس روشن همه عالم شد زآفـاق و ز اَنـفـُس
ديـگرنـنـشـيند شـيخ، بر مسـندِ تـزويـر / ديگر نـشود مـسجد، دُکــان تــقـدّس
بريده شود رشـتۀ تحت الحـنک از دم / نه شيخ بجا مانَد و نه زرق و تـد لّـس
آزاد شـود دهــر زاوهــام و خـرافات / آسوده شود خـلق ز تـخيــل و تـوسـوس
محکوم شود ظـلم بـه بازوی مـسـاوات / -معدوم شود جـهـل ز نيروی تَـفـرّس
گسترده شود در همه جا فـرش عـدالت / افـشانده شود در همه جـا تـخـم تـونـُـس
مرفوع شود حکم خلاف از همه آفـاق / تـبديل شود اصل تـبـايـن بـه تـجـانـُـس

بدنبال این صحبت، خانم مطهر یکی از اشعار بلند طاهره (ای بسر زلف تو سودای من - دیوان طاهره صفخه ۸۷) را به زیبایی دکلمه کرد **
در بخش بعدی خانم سارا زارع با صدای بسیار زیبایش چند ترانه قدیمی ایرانی را با همراهی پیانوی خانم تینا پاک اجرا کرد. همه ترانه‌ها با مهارتی ستودنی اجرا شدند و نشان دهنده این بودند که نسل جوان ما تا چه حد فرهنگ ایران را پاسدار است .
پس از تنفس و پذیرایی، خانم هما سرشار معرفی شد و وی سخنان خود را این چنین آغاز کرد:
آنچه امروز برای شما میگویم یک ارائهٔ بی ادعاست و گرده‌برداری است از دستاوردهای پژوهشگرانی که طی این چند دهه در مورد زن ایرانی نوشته‌اند و گفته‌اند. در نتیجه به دلیل کمی وقت از همهٔ زنانی که باید نمیتوانم نام ببرم یا به آنها بپردازم. نمونه‌هایی را برگزیده‌ام که شان نزولشان به گونه‌ای به سخنان امروز من میخورد. به قول شاعر کتاب زندگی زن ایرانی - یکی داستانیست پر اشک چشم -‌. حکایتی كه‌ در آن‌ مذهب‌ و سیاست در رابطه‌ای‌ تنگاتنگ‌ مسیر زندگی او را که باید حقا نماد استقلال و آزادگی باشد رقم زده‌اند، آنهم در سرزمینی که مردمانش دستكم‌ در آغاز پیدایش‌ و شكوفایی‌ جامعهٔ‌ خود را با معانی‌ مادرسالاری‌ و سروری‌ مادران‌ و زنان‌ اداره‌ می‌كردند.
خانم هما سرشار نمونه‌هایی از زبان اعتراضی کوشندگان، مبارزان، روزنامه‌نگاران و هنرمندان زن بویژه شاعران زن از دوران طاهره قره‌العین تا امروز (هیلا صدیقی) را توصیف کرد و نمونه‌هایی از اشعارشان را خواند که مورد بسیار توجه قرار گرفت
در پایان برنامه از تمامی اجرا کنندگان برنامه قدردانی شد و از آقای کوروش سلیمانی نیز برای اعلام برنامه‌های بنیاد در نشریه پردیس سپاسگزاری گردید. آقای سلیمانی پرتره‌ای از هما سرشار که بوسیله یکی از هنرمندان بنام نیویورک(..............)و همت اقای سلیمانی و بنیاد اسماعیل خویی تهیه شده بود به ایشان اهدا کرد.

http://news.gooya.com/2017/03/post-1293.php*
** https://ketabeshear.com/divan.pdf