عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۸ دی ماه ۱۳۹۰

گفتگوی رادیو بین المللی فرانسه بایکی از فعالین اتحادبین المللی درحمایت از کارگران درایران دررابطه بابیکارشدن٥٠٠ تن از کارگران مجتمع روغن نباتی نازگل در کرمانشاه
Thu 29 12 2011

500کارگر روغن نباتی نازگل بیکار شدند
کارگران بیکار شده : بیکار شدیم . سفره مان خالی شد . نمی دانیم با دست خالی به فکر اجاره های آخر ماه باشیم یا دفترچه های قسط ؟ این است امنیت شغلی ما ؟
به گزارش مورخ 8دی ماه کرمانشاه پست، ۵۰۰ کارگر مجتمع کشت و صنعت روغن نباتی ماهیدشت کرمانشاه ( نازگل ) با لغو قرارداد بیکار شده اند . روند بیکاری ها از آذرماه شروع شده است . کارگران بیکار شده در گفتگو با کرمانشاه پست ضمن اعتراض شدید به اوضاع بحرانی شغلی شان خواستار رسیدگی فوری به وضعیت کاری خود شدند . آنها نسبت به قراردادهای کاری و نبود امنیت شغلی خود ابراز نگرانی کردند.
یکی از کارگران به کرمانشاه پست گفت: بیکار شدیم . سفره مان خالی شد . نمی دانیم با دست خالی به فکر اجاره های آخر ماه باشیم یا دفترچه های قسط ؟ این است امنیت شغلی ما ؟ لبخند فرزندانمان جای خود دارد !
کارگر دیگری گفت: قرادادها ضمانت فردای ما را نمی کند . اختیار با کارفرماست . هر وقت اراده کند بیکار می شویم . وی ادامه داد : چه کسی پاسخگوی ماههای آینده کاگران کارخانه ای است که بیشترشان سوابقی بالای ۵ سال دارند ؟
گزارش های رسیده از تجمع و حضورکارگران در اداره کار استان در روزهای گذشته خبر می دهد . محمد قنبری مدیر اداری و پرسنلی نازگل با تأیید لغو قرارداد ۵۰۰ نفر از کارگران به کرمانشاه پست گفت : هر چند کارخانه تعطیل نشده و کارگری هم اخراج نگردیده اما بعلت عدم تأمین مواد اولیه بدلیل شرایط بین المللی علیه کشورمان فعلاً قادر به ادامه راه نیستیم و قراداد کارگران را لغو کرده ایم . هرچند در حال رایزنی با مقامات برای حل مشکل هستیم . وی افزود اگر مشکلات مرتفع شود کارگران به کار بازخواهند گشت . قنبری زمان مشخصی را برای بازگشت کارگران اعلام نکرد .
در حالی که مدیر اداری نازگل در پاسخ به اعتراض کارگران زمان قرادادها را با توجه به تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار از اختیارات کارفرما دانست؛ داوود یاوری معاونت روابط کار اداره کار و امور اجتماعی اما با رد این گفته به کرمانشاه پست گفت : مدت قرارداد به موافقت طرفین بستگی دارد . یاوری همچنین از رسیدگی به پرونده کارگران بیکار شده نازگل در آن اداره خبر داد و گفت : فعلاً ۴۰۰ نفر از کارگران فرم های بیمه بیکاری را تکمیل تا از مزایای این قانون بهره مند شوند . مطابق قانون یادشده پرداخت تا حداکثر ۱۸ ماه مستمری ماهانه برابر مقررات قانون کار قابل پرداخت است .
از سوی دیگر محسن رستمی رئیس سازمان ‏صنعت ،معدن و تجارت استان در گفتگو با کرمانشاه پست با تأیید سخنان مدیر اداری نازگل عدم واردات مواد اولیه بدلیل شرایط بین المللی حاکم بر کشور را علت اصلی تعلیق فعالیت روغن نباتی نازگل می داند.
همچنین خبرهایی مبنی بر عدم گشایش ارزی از سوی بانک مرکزی و بالارفتن هزینه تولید و مالیات نیز از عوامل تعلیق فعالیت نازگل و بیکاری کارگران تأیید شده است .
مجتمع کشت و صنعت روغن نباتی ماهیدشت پیشتر با ۷۴۰ پرسنل در منطقه دشت ماهیدشت فعالیت کرده است .

گفتگوی رادیو بین المللی فرانسه بایکی از فعالین اتحادبین المللی درحمایت از کارگران درایران دررابطه بابیکارشدن٥٠٠ تن از کارگران مجتمع روغن نباتی نازگل در کرمانشاه
اخراج ٥٠٠ تن از کارگران مجتمع روغن نباتی نازگل در کرمانشاه
نوشته: رضا ولی‌زاده-پنج شنبه 29دسامبر2011
٥٠٠تن از کارگران مجتمع کشت و صنعت روغن نباتی ماهیدشت کرمانشاه که روغنی با نام نازگل تولید می‌کند به علت متوقف شدن چرخۀ تولید این محصول اخراج شده‌اند.
به گزارش سایت خبری کرمانشاه پست، مدیر اداری و کارگزینی این مجتمع گفته هر چند کارخانه تعطیل نشده است و کارگران را هم اخراج نکرده اند اما به علت تأمین نشدن مواد اولیه به دلیل شرایط تحریم های بین المللی فعلاً قادر به ادامه کار نیستند و قرارداد کارگران را لغو کرده اند.
بیکاری کارگران مجتمع نازگل از آذرماه آغاز شده است. سوابق کاری بیشتر کارگران این مجتمع بیش از ۵ سال اعلام شده است.
علیرضا نوایی، عضو اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران ایرانی که ساکن پاریس است در گفت و گو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه دربارۀ دلایل اخراج گستردۀ کارگران گفت: «کمبود مواد اولیه یکی از مواردی است که واحدهای تولیدی با آن مواجه هستند و در برخی کارگاه‌های تولیدی واقعی است و در برخی دیگر نیز تنها بهانه ای برای اخراج کارگران است.«
پیامدهای ناشی ازهدفمند کردن یارانه ها نیز از یک سو قیمت های تمام شدۀ کالا را افزایش داده است و از دیگر سو افزایش واردات بی رویه کالا باعث شده است کارفرمایان دیواری کوتاه تر از دیوار کارگران پیدا نکنند و دست به اخراج آن ها بزنند.»
نوایی ادامه داد: «حتی وقتی مسألۀ اخراج کارگران مطرح نیست، این فشارها به صورت پرداخت نکردن حقوق آنها یا تأخیرهای طولانی در پرداخت دستمزدها خودش را نشان می دهد.»
به گفتۀ نوایی کارگران مجتمع روغن نباتی نازگل در کرمانشاه در چند روز گذشته در مقابل استانداری دست به تجمع زده اند و به امنیت شغلی و قراردادهای شکنندۀ کار که بر اساس تبصرۀ یک از مادۀ هفتم قانون کار دست کارفرما را برای اخراج کارگر باز می گذارد، اعتراض کرده اند.
گفتگو با علیرضا نوایی، عضو اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران ایرانی که ساکن پاریس [1]
نشانی یو آر ال: http://www.persian.rfi.fr/

Links:
[1]
http://www.persian.rfi.fr/perspective-2-291211

اخراج 100 نفر از کارگران سد رامول در دهگلان

بنا به خبر رسیده به کمیته هماهنگی ، پیمانکار سد رامول در منطقه دهگلان, در تاریخ 2/10/90 یکصد نفر از کارگران شاغل در این سد را اخراج کرده است.
در اعتراض به این اخراج سازی، کارگران در مقابل شرکت نمایان غرب پیمانکار سد تجمع کرده و خواستار بازگشت به کار شدند. کارفرما در جواب به این کارگران کمبود بودجه را بهانه کرده و اعلام کرده که حتی بودجه کافی جهت پرداخت حقوق‌های معوق آنان را هم ندارد. در پی این جواب کارگران در روز 3/10/90 دست به تجمع مقابل امور آب استان زدند و خواستار دریافت حقوق و مزایای معوقه و همچنین بازگشت به کار گشتند اما متاسفانه پاسخی از جانب مسئولین به آنان داده نشده است.
لازم به ذکر است که این کارگران هر کدام دارای چندین سال سابقه هستند و به صورت قرارداد موقت کار می‌کنند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری- 7 دی 1390

جان باختن چهارمین کارگر حادثه ریزش ساختمانی در تبریز

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز از فوت چهارمین کارگر حادثه خیابان بهار خبر داد.
آتش پاد انوشیروان کرمانی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهربتاریخ 8دی ماه اعلام کرد: سرانجام ششمین کارگر باقی مانده زیر آوارساختمان خیابان بهار پس از سه روز بیرون آورده شد که متاسفانه پیش از عملیات نجات فوت کرده بود.
وی افزود: در حادثه خیابان بهار که به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی به وقوع پیوست دو نفر مصدوم شده و چهار نفر جان باختند که نفر چهار در روز سوم انجام عملیات از زیر آوار کشف شد.
حادثه خیابان بهار ساعت 11 سه شنبه در اثر بتن ریزی سقف واحد مسکونی رخ داد که طی آن شش نفر از کارگران زیر آوار ماندند که دو نفر مصدوم و چهار نفر از کارگران فوت کردند.
گفتنی است، این دومین حادثه در طول یک هفته بوده که در اثر عدم رعایت نکات ایمنی در تبریز اتفاق می افتد و در اثر آنها شش کارگر در حوادث ساختمانی جان باختند.
پیش از این نیز روز یکشنبه چهارم دی ماه جاری خبر ریزش خاک دیواره محل گود برداری بر روی کارگران مشغول به کار در ساختمانی در تبریز منتشر شد که منجر به فوت دو نفر و مصدومیت سه نفر دیگر شد که طبق اعلام نظام مهندسی علت این حادثه گودبرداری غیراصولی و عدم مهاربندی دیواره‌های جانبی گزارش شد.
2468-هشتم د یماه 1390