عصر نو
www.asre-nou.net

اتهام به خاتمی در گزارش مجلس ایران از "فتنه ۸۸"

در گزارشی که در ارتباط با ناآرامی‌های بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در مجلس ایران قرائت شد، محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین این کشور متهم شد که تلاش کرده خارجی‌ها را متقاعد کند که میرحسین موسوی» فردی مناسب برای پیش بردن تغییرات ساختاری در ایران است «.
Wed 28 12 2011

بی بی سی: در گزارشی که در ارتباط با ناآرامی‌های بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در مجلس ایران قرائت شد، محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین این کشور متهم شد که تلاش کرده خارجی‌ها را متقاعد کند که میرحسین موسوی» فردی مناسب برای پیش بردن تغییرات ساختاری در ایران است «.
گزارش ۱۹ صفحه‌ای کمیسیون اصل نود مجلس ایران» در آستانه ۹ دی «، سالگرد راهپیمایی طرفداران حکومت این کشور، توسط حسین فدایی، از اعضای این کمیسیون در مجلس قرائت شد.
این گزارش، به گفته آقای فدایی» چکیده‌ای را از رسیدگی به حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ که منجر به شکل‌گیری جریان فتنه شد «ارائه می‌دهد و در آن، انتخابات ریاست جمهوری دهم» بهترین فرصت برای اجرای کودتای مخملی در ایران «از نگاه کشورهای غربی خوانده شده است.
گزارش کمیسیون اصل نود، میرحسین موسوی را دارای» بیشترین نقش در اجرای فتنه «خوانده و مدیریت اعتراض‌ها به نتایج انتخابات سال ۸۸ را» بر عهده طرف غربی «دانسته است.
اصطلاح» فتنه «از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی ایران برای اشاره به اعتراض‌ها به نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران و ناآرامی‌های پس از آن استفاده می‌شود.
بخش اصلی گزارش ارائه‌شده به» بررسی علل و عوامل و ریشه‌یابی جریان فتنه «اختصاص دارد که به دو بخش عوامل خارجی و داخلی تقسیم شده است.

«ترغیب خارجی‌ها به حمایت از موسوی»
در بخش عوامل خارجی، ادعا شده است که افراد و گروه‌هایی در داخل ایران به صورت پنهان با کشورهای خارجی در ارتباط بوده و از آن‌ها کمک‌های مالی یا تدارکاتی دریافت کرده‌اند.
این گزارش به طور مشخص به» مسافرت‌های خارجی «محمد خاتمی اشاره کرده که در سفر به کشورهای» تونس، ترکیه و استرالیا برای ترغیب خارجی‌ها به حمایت از موسوی تلاش کرده و موفق نیز شده است. «
در این گزارش گروه‌های اصلاح طلب مانند جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب هم به» پیشبرد پروژه شبکه‌سازی «و همراهی در» برگزاری دوره‌های متعدد براندازی نرم در خارج از ایران برای گروه‌های برگزیده داخلی «متهم شده‌اند.
به ادعای این گزارش بیش از» چندصد نفر از چهره‌های شناخته‌شده جریان دوم خرداد «برای شرکت در این دوره‌ها در فاصله سال‌های ۸۴ تا ۸۸ به خارج از ایران سفر کرده‌اند.
شماری از بنیاد‌ها و سازمان‌های خارجی از جمله» بنیاد سوروس «و» خانه آزادی «نیز به عنوان» بنیادهای غربی حامی براندازی «معرفی شده‌اند.
در گزارش مجلس،» رسانه‌های دیداری و شنیداری و سایت‌های غربی «نیز به» دامن زدن به فضای آشوب «متهم شده‌اند و از بی‌بی‌سی به عنوان شاخص‌ترین رسانه‌ای یاد شده که» به طور مستقیم پی‌گیر ایجاد خط اغتشاش و دامن زدن به ناآرامی‌ها «بوده است.
در گزارش کمیسیون اصل نود نقش شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و تویی‌تر برای برقراری» پیوند میان آشوبگران و هدایتگران خارجی «بعد از» قطع شدن سیستم پیام کوتاه «در روزهای بعد از انتخابات مهم ارزیابی شده است.

جست‌وجوی ریشه‌ها در ۲۰ سال پیش
این گزارش می‌گوید که پیشینه وقایع بعد از انتخابات را باید» حداقل در بیست سال قبل «جستجو کرد.
اشاره نویسندگان گزارش به دوران بعد از درگذشت آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی است که در آن» بعضی، عدالت را پیش پای توسعه قربانی کردند «و بعد از آن هم اصلاح طلبان به» امام زدایی و انقلاب‌زدایی «پرداختند.
به ادعای این گزارش، روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد در سال ۱۳۸۴ باعث شد» سناریوی کودتای مخملی در دستور کار دشمنان «قرار بگیرد که هدف از آن» براندازی دولت و متعاقب آن، زمین زدن رهبری نظام جمهوری اسلامی «بود.
این گزارش می‌گوید در همین دوره» جلسات و حلقه‌های متعددی «شکل می‌گیرد که نقش» اتاق فکر فتنه «را ایفا می‌کردند.
سلسله» جلسات بنیاد باران با حضور محمد خاتمی «، جلسات هفتگی» صبحانه «،» جلسات دفتر مهدی هاشمی «و همین طور جلسات منظم» گروه مشاوران موسوی «از جمله جلسه‌هایی است که به ادعای این گزارش برای» ایجاد هماهنگی «در میان طیفی تشکیل می‌شد که» از هیچ اقدامی برای وارد آوردن یک ضربه کاری به رهبری نظام فروگذار نمی‌کرد. «
مهدی کروبی نیز در این گزارش» از جمله بازیگران اصلی فتنه ۸۸ «خوانده شده، اما در عین حال گفته شده که» نمی‌توان او را از طراحان اصلی فتنه نام برد. «

«آمار جذب ۳۰۰ هزار نفری»
در این گزارش ادعا شده است که» تیم میرحسین موسوی از مدت‌ها قبل – از حدود سال ۱۳۸۵ – روی موضوع کودتای رنگی و مخملی در ایران فکر و برای عملیاتی کردن آن برنامه ریزی کرده بودند. «
گزارش مجلس ایران همچنین به» مستندات قطعی اطلاعاتی «اشاره می‌کند که نشان می‌دهد» موسوی، کروبی و خاتمی در جلساتی که در تابستان ۱۳۸۹ برگزار شده، رسما افرادی را به نمایندگی از خود در خارج از ایران معرفی نموده‌اند و این افراد اکنون در چارچوب تشکلی به نام شورای هماهنگی راه سبز امید در ارتباط مستمر و دائم با سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه هستند. «
در این گزارش همچنین آمده است که آمار جذب ستادهای هوادر میرحسین موسوی با هدف» آمادگی برای آشوب‌های پس از انتخابات «به حدود ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.