عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۶ دی ماه ۱۳۹۰

کارگران سد آزد بنیر وسد ژاوه همچنان در اعتصاب به سر می برند /تجمعات اعتراضی کارگران ریسندگی خاور رشت ادامه دار ....
Wed 28 12 2011

کارگران سد آزد بنیر وسد ژاوه همچنان در اعتصاب به سر می برند
کارگران مشغول به کار در شرکت پیمانکاری جهاد توسعه سد آزاد بنیر تا زمان دریافت این گزارش یعنی دوشنبه پنجم دی ماه همچنان در اعتصاب می باشند. این کارگران از تاریخ ۱ دی تا ۳ دی ‍۳۹۰ به دلیل عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه دست از کار کشیدند که به آن ها قول پرداخت حقوق داده شد که متاسفانه به دلیل اجرایی نشدن این امر، حدود ۲۲۰ نفر از کارگران مجدد دست از کار کشیده و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند. همچنین این بار کارگران مشغول به کار در واحد های دیگر نیز به آنها پیوسته و از آنها حمایت کردند که این اعتصاب برای گرفتن حقوق معوقه خود همچنان پابرجا می باشد.
· * * *
همچنین حدود ۲۰۰ نفراز کارگران سد ژاوه نیز به دلیل اجرایی نشدن قول مسئولین مربوطه در شرکت پیمانکاری ژیان مبنی بر پرداخت ۶ ماه حقوق معوقه، مجدد دست از کار کشیده و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند .
در روز های گذشته حدود ۴۰۰ نفر از کارگران این واحد نیز در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق معوقه از روز ۱ دي تا ۳ دي ۱۳۹۰ دست به اعتصاب زده و دست از کار کشیده بودند که موجب متوقف شدن واحد حمل و نقل در این چند روز شده بود . اعتصاب این کارگران نیز همچنان ادامه دارد
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۵ دی ۱۳۹۰

تجمعات اعتراضی کارگران ریسندگی خاور رشت ادامه دارد

کارگران ریسندگی شرکت خاور رشت برای احقاق مطالبات شش ماهه خود صبح امروز ۶ دی ماه برای بار سوم طی دو هفته گذشته مقابل استانداری گیلان تجمع کردند.
به گزارش فارس از رشت، حدود ۳۰ نفر از کارگران کارخانه ریسندگی خاور رشت پیش از ظهر امروز به دلیل اعتراض در عدم مطالبات شش ماهه خود مقابل استانداری گیلان تجمع کردند.
کارگران این کارخانه با در دست داشتن پرده‌ای بزرگ که روی آن نوشته بود «استاندار محترم گیلان ما را از بلاتکلیفی شش ماهه بیرون آورید» .
یکی از کارگران شرکت ریسندگی خاور، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: راستش ما دلمان نمی‌خواهد هر بار مقابل استانداری تجمع کنیم و فریاد خود را به گوش مسئولان برسانیم و نتیجه‌ای نگیریم.
این کارگر افزود: در تجمع قبلی کارگران مقابل استانداری گیلان نتیجه‌ای حاصل ما نشد و همچنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌بریم و این در حالی است که سال‌های جوانی خود را در کارخانه ریسندگی خاور گذرانده‌ایم و حالا به جای اینکه دستمزد تلاش ما را بدهند سرگردان و بلاتکلیفمان گذاشته‌اند.

اعتصاب کارگران و رانندگان ماشینهای حمل آهن در شهر سنندج

بنابر خبر رسیده از روز سه شنبه ۲۲/۹/۱۳۹۰ رانندگان و کارگران مشغول به کار در آهن فروشی های واقع در کمربندی بهشت محمدی سنندج و همچنین شهر سنندج به دلیل ممانعت راهنمایی ورانندگی از ورود آن ها با بار آهن آلات به درون شهر و قرار دادن جریمه های سنگین و متوقف کردن ماشین ها دست از کار کشیدند. این اعتصاب تا روز پنج شنبه ۱ دی ۱۳۹۰ ادامه داشته که این امر موجب بیکاری کارگران در بخش صنعت و ساختمان و به خصوص جوشکاران و آرماتور بندها شد. در پی مراجعه رانندگان و مجریان بخش ساختمان سازی به راهنمایی و رانندگی شهر سنندج جهت در یافت مجوز برگ ترافیک برای حمل آهن آلات ،با پاسخ تند ان ها مواجه شدند و به ان ها اعلام شد که فقط از ساعت ۹:۳۰ شب به بعد می توانید کار حمل و نقل اهن الات را انجام دهند . به گفته یکی از رانندگان ، حمل و نقل آهن آلات در شب بسیار خطر ناک بوده و آن ها با کاهش دید در شب وبر خورد با موانع از جمله سیم های برق مواجه هستند که این گونه حودث نیز همیشه اتفاق افتاده و معلوم نیست چه کسی حافظ جان این رانندگان می باشد که بدون در نظر گرفتن مشکلات این از بخش از کارکنان فقط مانع کار آن ها می شوند و هیچ گونه راه حل درست ارائه نداده و یا امکانات فراهم نمی کنند .
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
۵ دی ۱۳۹۰

تعطیلی کارخانه ايرانيت شهر ری وبیکارشدن کارگرانش

بر اثر كار با ماده آزبست، بسياري از كارگران دچار بیماری‌های ریوی شده و حتی چندین نفر نيز فوت كرده‌اند.
به گزارش مورخ 6دی ماه ایلنا،نماينده كارگران بيكار شده‌ي كارخانه ایرانیت شهر ری گفت: دولت به دليل تاثير ناشي از مواد اوليه بر سلامتي كارگران، مقرر كرده بود اين كارخانه طي هفت سال آينده تغيير كاربري بدهد، اما كارفرما تصميم به تعطيلي و بيكار كردن كارگران گرفت.
رضا شیرازی در گفت‌وگو با ایلنا، ضمن توضيح این مطلب که برای تولید محصولات ايرانيتي اين كارخانه از نوعی ماده طبیعی بنام آزبست سفید (کریزوتایل یا پنبه نسوز) استفاده می‌شود، افزود: در سال‌های گذشته بعلت عوارض ناشی از این مواد بر روی سلامتي کارگران، دولت بمدت 7 سال به مالكان كارخانه مهلت تغییر ساختار و کاربری داده بود،که با به سر رسیدن زمان مقرر شده و عدم پذیرش کارفرما، سه ماه پيش کارخانه ازسوی مالكان اين كارخانه تعطیل شد.
او افزود: در پی اعتراضات کارفرمای این كارخانه، دولت اجازه فعالیت در بخش تولید لوله‌های سیمانی را به این نوع شرکت‌ها صادر کرده است اما متاسفانه كارفرمايان ما مایل به ادامه تولید نشدند و شرکت را تعطیل کردند.
او که وکالت قانونی برای دریافت مطالبات معوق این کارگران را دارد، اظهار داشت: این كارخانه با بیش از 350 کارگر فعاليت مي‌كرد، که هم اکنون با اخراج تمامي كارگران قراردادي تعداد كارگران به126 کارگر رسمی رسیده است كه به تبع تعطيلي كارخانه در بلا تکلیفی به سر می‌برند.
شيرازي همچنین اعلام كرد: بر اثر كار با ماده آزبست، بسياري از كارگران دچار بیماری‌های ریوی شده و حتی چندین نفر نيز فوت كرده‌اند.
شیرازی در خاتمه افزود: چنانچه كارخانه تغيير كاربري مي‌داد، با ادامه روند توليد هر کدام از این کارگران كه بیش از 16 سال سابقه کار دارند، مي‌توانستند بعد از چند سالی از مزایای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.
پلمب شدن شرکت صنعتی شیرگاه ساوه وبیکاری 40کارگر
ایلنا بتاریخ 6دی ماه طی گزارشی ازپلمب شدن شرکت صنعتی شیرگاه ساوه توسط ماموران مالیاتی وبیکاری 40 کارگر رسمی و قراردادیش، خبرداد.

حوادث کار
آتش سوزی در کارگاه تولیدی پوشاک 7 کشته و مصدوم بر جای گذاشت

بنا به گزارش مورخ 5دی ماه پایگاه اطلاع رسانی مرکزاورژانس تهران ، آتش سوزی یک شنبه 4/10/90 در کارگاه تولیدی پوشاک واقع در خیابان انقلاب تقاطع پل چوبی، 7 مصدوم بر جای گذاشت.
بنا بهمین گزارش پس از انتقال مصدومین به بیمارستان شهید مطهری ، یک کارگر مصدوم آقایی 40 ساله بر اثر سوختگی شدید جان باخت.

مرگ کارگری دیگردرقزوین

موسي‌خاني معاون عمليات آتش‌نشاني قزوين بتاریخ 6دی ماه به خبرنگارایسنا گفت: صبح روز گذشته5دی ماه در خيابان عبيد زاکاني قزوين يک کارگر افغاني که به عمق چاه 25 متري سقوط کرده بود، به بيمارستان شهيدرجايي منتقل شد، اما به علت خونريزي مغزي جان سپرد.

ریزش دومین ساختمان در حال احداث تبریز در عرض یک هفته ومدفون شدن چهار کارگر

برای دومین بار در طول یک هفته بار دیگر شهروندان تبریزی شاهد ریزش ساختمان در حال احداث شدند.
به گزارش مهر، ساختمان در حال احداث در خیابان بهار در اثر بتن ریزی سقف واحد مسکونی چهار نفر از کارگران در زیر آوار مانده اند.
ماموارن آتش نشانی در محل حاضر شده و عملیات خاک و آوار برداری در حال انجام بوده و تاکنون خبری از سلامتی کارگران در دست نیست.
پیش از این نیز روز یکشنبه چهارم دی ماه جاری خبر ریزش خاک دیواره محل گود برداری بر روی کارگران مشغول به کار در ساختمانی در تبریز منتشر شد که منجر به فوت دو نفر و مصدومیت سه نفر دیگر شد که طبق اعلام نظام مهندسی علت این حادثه گودبرداری غیراصولی و عدم مهاربندی دیواره‌های جانبی گزارش شد.
2468-ششم دی ماه 1390