دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۸۲ - ۱۴ آوريل ۲۰۰۳
ماموريت به بلوچستان:

ماموريت به بلوچستان:

بعد از خامنه ای اينک نوبت خاتمی است

 آنچه که مسلم است ظلم و ستم عمدی و برنامه ريزی شده بر عليه بلو چها تشديد پيدا کرده است. برای کتمان اين سرکوب و ستم رژيم قصد دارد اينگونه وانمود کند که اوضاع در بلوچستان رو به بهبود است و مردم بلوچ نيز از مسئولين رژيم به گرمی استقبال می کنند. بايد به آقای خاتمی گفت که: هان ای دل عبرت بين از ديده عبر کن هان ! سرنوشت صحاف ( وزير اطلاعات صدام) را آينه عبرت دان!

 

بلوچ کاهدا

baloch@parsimail.com

 

با افزايش تنش در منطقه و سرنگونی رژيم بعثی در عراق و همچنين افزايش فعاليت سياسی بلوچها در راستای تشکيل جبهه متحد بلوچستان، مسئولان رژيم جمهوری اسلامی آشفته و سراسيمه يکی بعد از ديگری روانه استان سيستان و بلوچستان ميشوند. بلوچستان همواره از اهميت امنيتی و سياسی ويژه ای برخوردار بوده و در عرض بيست و چهار سال گذشته تحت قوانين امنيتی و نظامی خاصی اداره شده است. در طی سفر اخير خامنه ای به شهرهای زاهدان ، ايرانشهر و چابهار تمام ادارات ، مغازه ها، کارخانجات و مدارس ملزم به استقبال از رهبر جمهوری اسلامی بودند. نوارهای تلويزيونی و عکس های به اصطلاح "استقبال و هيجانهای پر شور مردمی" مهمترين سوغاتی سفر رهبر به اين شهرستانها بودند.

در هفته های اخير همه ما شاهد تظاهرات بظاهر خودجوش مردم عراق در مقابل دوربين تلويزيونهای عربی و غربی بوديم و ديديم که همگی به ظاهر از ته دل فرياد می کشيدند "يا صدام ! يا قائد، "صدام عزيزم بگو تا خون آمريکايی ها را بريزم !. همه ما ديديم که چند روز بعد همان مردم چگونه مجسمه منحوس او را سرنگون کردند و از اعماق جگر با خشمی انقلابی فرياد بر آوردند " صدام ! عدوالمسلمين، صدام عدو العراق". سفر امثال خامنه ای و خاتمی مرا بياد سفرات ملوکانه اعليحضرت نيز می اندازد. زمانی که مردم بلوچ از آب نوشيدنی محروم بودند ، تانکر های آب شيرين شهرداری ، جاده های خاکی شهر را آب پاشی می کردند تا مبادا زره ای گرد و خاک بر چهره ی ملوکانه نشيند. در چابهار يک نفر به خود جرائت داد و پيشنهاد کرد که بخاطر کمبود آب شيرين، از آب دريا برای آب پاشی جاده ها و خيابانها خاکی استفاده کنند. ساواک وی را به جرم توهين به ذات اقدس ملوکانه اعليحضرت دستگير، زندانی و شکنجه نمود.

خاتمی ظاهرا برای افتتاح پروژه آب زاهدان به بلوچستان سفر کرده است. حدود ده سال پيش نيز هاشمی رفسنجانی به چابهار سفر کرد و سد باهوکلات را افتتاح نمود. در آن روزها رژيم با بوق و کرنا اعلام کرد که به برکت جمهوری اسلامی مشکل آب چابهار و روستاهای آن حل شد. اما همگان ديدند که آبی در کار نبود تا مشکلی حل شود. بعد از افتتاح سد، آسمان قعر کرد و قطره اشکی نگريست. اينک خاتمی رئيس جمهور وقت در صدد است که تاريخ را در زاهدان تکرار کند. وی که ظاهرا به هدف بهره برداری از پروژه به اصطلاح عظيم آبرسانی زابل به زاهدان به منطقه سفر ميکند قرار است اين پروژه را افتتاح کند و مشکل آب زاهدان را برای هميشه حل کند. جای تاسف اينجاست که او بيش از هر کس ميداند که صرفا افتتاح يک پروژه لوله کشی بدون آب هيچ مشکلی را حل نخواهد کرد. مشکل آب رودخانه هيرمند که از افغانستان به زابل می آيد همچنان به جای خود باقی است. دولتهای ايران و افغانستان به هيچگونه توافق اساسی در اين زمينه نرسيده اند. دولت افغانستان همچنان تابع آمريکاست. آمريکا نيز هر گز حاضر نيست تا آب محدود هيرمند به زاهدان برسد. با وجود تمام اين مشکلات ، دولت ايران اصرار بر نمايش و تظاهر دارد و ميخواهد اينگونه وانمود کند که مشکل آب زاهدان را حل کرده است. شعارهای تو خالی و اصرار به تظاهر جمهوری اسلامی و عدم انکار موقتی آمريکا ( دولت افغانستان) در اين زمينه نميتواند عائدی جز وابستگی استراتژيکی و دراز مدت حداقل آب زاهدان به "شيطان بزرگ" داشته باشد.

خاتمی در اين سفر اهداف ديگری رانيز در نظر دارد. سفر وی به شهرهای خاش و سراوان گويا مکمل کننده سفر اخير رهبر ميباشد زيرا که وی از اين دو شهر ديدن نکرد. درگيری های مسلحانه پراکنده بين بلوچها و نيروهای انتظامی رژيم جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد. بعد از بيست و چهار سال حکومت با مشت آهنين، رژيم هنوز نتوانسته است که بلوچها را مطيع و خنثی بکند. درگيری های عشايری سياسی اخير رژيم را وادار کرده است تا از گردانهای ويژه مستقر در کرمان استفاده کند. آنچه که قابل توجه است تعداد نفرات ، آرايش و بافت نيروهای درگير در بلوچستان ميباشد. در بسياری از موارد يک گردان کامل ارتش رژيم درمقابله با يک گروه هشت تا ده نفر مسلح بلوچ عاجز می مانند. شکست ، عجز و ناتوانی نيروهای رژيم را وادار به عمليات پاکسازی روستاها می سازد . اعتراضات دانشجوئی نيز دربلوچستان ادامه دارد. همزمان با سفر خاتمی به زاهدان ، دانشجويان دانشگاه سيستان و بلوچستان در مقابل دانشکده ادبيات دست به تجمع اعتراض آميز و تظاهرات زدند. دانشجويان مورد ضرب و شتم نيروهای رژيم قرار گرفتند، و تعداد زيادی نيز دستگير و روانه زندان شدند. تبعيض، ظلمم وستم بر عليه مردم بلوچ همچنان ادامه دارد. تعصب و تبعيض بر عليه بلوچها آنقدر آشکار و عريان است که حتی رهبر در سفر اخير خود به آن اشاره کرد وبه تظاهر خواهان رفع ستم مضاعف بر عليه مردم بومی شد.

يکی ديگر از بيم و هراسهای رژيم جمهوری اسلامی در رابطه با اتحاد نيروهای سياسی بلوچ و همکاری و همگامی آنان با بقيه نيروهای سياسی ايران ميباشد. برای اولين بار در تاريخ سياسی بلوچستان ، تمامی نيروها سياسی اعم از شخصيتهای سياسی و تحصيل کرده های بلوچ ، سازمانها و سران عشائر و قبايل، نيروهای چپ و ملی بهمراه روشنفکران مذهبی قرار است که اقدام به تشکيل جبهه متحد بلوچستان بنمايند. بعد ازهفت ماه گفتگو و بحث قرار است که در اواخر ماه جاری ( آوريل) در يک کنفرانس دو روزه در لندن ضرورت و چگونگی اين اتحاد مورد بحث و بررسی قرار گيرد و در صورت توافق اين اقدام عملی شود. آنچه که مسلم است رژيم از اينگونه ائتلاف و اتحادها چه در سطح منطقه ای نظير بلوچستان و يا در سطح ملی وحشت دارد. بهمين جهت اينک تلاش دارد که چهره ديگری ازبلوچها و بلوچستان به ايرانيان و جهانيان ارائه نمايد. سفرهای سران رژيم به بلوچستان و اقدامات امنيتی و اطلاعاتی شديد در بلوچستان ، بهمراه فعال نمودن نيروهای نفوذی و اطلاعاتی آنان در خارج را بايد در اين راستا بررسی کرد. خاتمی در خاش اظهار داشت که بايد با تقويت همزيستی سنی و شيعه در برابر دشمنانی که ناتوانی اسلام (بخوان جمهوری اسلامی) را در اداره زندگی معرفی و تبليغ مکنند، باستيم و پيروز شويم. در شهر سراوان وی با اشاره به افغانستان و عراق گفت بايد تلاش کنيم تا تهديدات دشمن در بلوچستان عملی نشود. خاتمی اعتراف کرد که اتفاقات افغانستان و عراق ميتواند برای ايران بسيار خطرناک باشد.

خاتمی نيز همچنان خامنه ای برای عقب ماندگی و فقردر بلوچستان اشک تمساح ريخت. اين اشک دروغين در همان لحظاتی ريخته شد که خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گزارش داد که وزارت آموزش و پرورش بهمياری خيرين سه هزار مدرسه در استانهای همجوار بلوچستان می سازد. تعداد يک هزار مدرسه در هر کدام از استانهای خراسان ، کرمان و هرمزگان ساخته ميشود. اين در حاليست که رژيم چند ماه پيش اعلام کرده بود که در سيستان و بلوچستان حداقل کمبود هفت هزار کلاس درسی وجود دارد. صدها فارغ التحصيل دانشگاهی بلوچ بيکار هستند واين در حاليست که رژيم عوامل بيسواد خود را از استانهای ديگر به بلوچستان می آورد و بر سر پست های مختلف قرار ميدهد. آنچه که مسلم است ظلم و ستم عمدی و برنامه ريزی شده بر عليه بلو چها تشديد پيدا کرده است. برای کتمان اين سرکوب و ستم رژيم قصد دارد اينگونه وانمود کند که اوضاع در بلوچستان رو به بهبود است و مردم بلوچ نيز از مسئولين رژيم به گرمی استقبال می کنند. بايد به آقای خاتمی گفت که: هان ای دل عبرت بين از ديده عبر کن هان ! سرنوشت صحاف ( وزير اطلاعات صدام) را آينه عبرت دان!

 

بلوچ کاهدا

baloch@parsimail.com